12 / 05 / 2024

Helmann'dan 4 yeni proje geliyor! O illerdeki projeler için düğmeye basılıyor! 

Helmann'dan 4 yeni proje geliyor! O illerdeki projeler için düğmeye basılıyor! 

Helmann Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, 2023 yılında yatırımlarına hız kesmeden devam edeceklerine dikkat çekti. Selman Özgün, 2023 için 4 yeni proje müjdesi verdi. İşte ayrıntılar...



Son senelerde konut üretiminde ciddi bir gerileme olduğunun, burada burada ana etkenlerin maliyet ve arsa fiyatlarında yaşanan yükseliş olduğunun altını çizen Özgün, bazı üreticilerin, yaşanan ekonomik dalgalanmalar sebebiyle  projeye başlamaktan imtina edebildiğini de dile getirdi. 

Selman Özgün, bu sene konut satışlarında üretim azlığı sebebiyle gerileme yaşanabileceğini belirtti. Fakat, hayata geçirilen kampanyalar sayesinde sektöre hareket geleceğine dikkat çekti. Sene geneli için minimum 1,2 milyon adet konut satışı beklediklerine vurgu yapan Özgün  üretimi artıracak teşviklerin önemli olduğunu aktardı. 

Selman Özgün, ülke ekonomisinde uygulanan düşük faiz oranlarının konut kredilerine de yansıması gerektiğine dikkat çekti ve "Bu anlamda dün açıklanan kampanya çok önemli. Ancak bu kampanyadaki faiz oranlarının daha geniş kesime ulaştırılması gerekiyor" diye konuştu. Yalnızca faiz oranlarının düşük olmasının yeterli olmadığını da vurgulayan Özgün, krediye erişimin kolaylaştırılmasının da elzem olduğunu dile getirdi. 

"Ayrıca şu anda genellikle yüzde 70'i tamamlanmış inşaatlar için kredi veriliyor. Bu oran aşağı çekilirse hem tüketicilerin konuta ulaşımı hem de inşaatçıların üretimi sürdürmesi sağlanır" açıklamasında bulunan Özgün, tapu harç ve vergi oranlarının düşürülmesi ve kentsel dönüşümde teşviklerin artırılmasının da sektörü hareketlendireceğine dikkat çekti. 

Helmann dan 4 yeni proje geliyor! O illerdeki projeler için düğmeye basılıyor! 

Helmann Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, 2023 yılında yatırımlarına hız kesmeden devam edeceklerine vurgu yaparken, 4 yeni proje müjdesini de verdi. İşte ayrıntılar...

YATIRIMLARIMIZ 4 PROJEYLE DEVAM EDECEK 

Helmann Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, Türkiye’de yıllık sıfır konut ihtiyacının minimum 800 bin olduğuna fakat bu rakamın son senelerde 550 binlerde olduğuna vurgu yaparak yeni proje üretiminin önemini işaret etti. 

2023 yılında yeni yatırımlara ağırlık vereceklerine ve 4 ayrı projeyi hayata geçireceklerine dikkat çeken Özgün, konuyla ilgili "2023’te  Ankara  ve Afyonkarahisar'da karma projeler hayata geçireceğiz. Bunların yanı sıra Antalya'da konut ve villaların yer aldığı iki ayrı projemizi başlatacağız. Afyonkarahisar'da 107 bin metrekarelik alanda ticari alanların, AVM'lerin, akaryakıt istasyonlarının ve termal otellerin bulunduğu karma bir proje geliştirdik ve üretimine başladık" açıklamasında bulundu. 

Helmann dan 4 yeni proje geliyor! O illerdeki projeler için düğmeye basılıyor! 

Bu projenin yanında belirli sayıdaki nitelikli ve imarlı arsayı yatırımcılarımıza sunduklarını da dile getiren Özgün, yoğun ilgi sebebiyle ön satışlarda yüzde 90 oranına ulaşıldığının altını çizdi. 

Ankara Beypazarı'nda sürdürülebilir bir kent inşa ettiklerine vurgu yapan Selman Özgün, "350 bin metrekarelik alanda hayata geçirdiğimiz projemizde tarihi Beypazarı dokusuna uygun mimaride taş ve ahşap konutlar yer alacak" dedi ve 1.000'i aşkın nitelikli arsayı da yatırımcılar ile buluşturacaklarını, ön satışların ilk çeyrekte başlayacağını belirtti.  

Özgün, Antalya'da da villa ve konutlardan oluşan iki ayrı projeyi hayata geçireceklerini aktararak açıklamasını sonlandırdı.

Orta gelir grubu konut kampanyası ile konut üretimi artacak! Yeni Evim, birinci el konutu destekleyecek! 

Yeni Evim kampanyası inşaat sektörüne can suyu olacak! 

Gram altının patlayacağı asıl tarih belli oldu! Gram altın tam tamına bu kadar olacak! Dudağınız uçuklayacak!

 


Geri Dön