28 / 07 / 2024

Her 100 liralık verginin 75 lirası vatandaşın cebinden çıkıyor!

Her 100 liralık verginin 75 lirası vatandaşın cebinden çıkıyor!

Gelir, kar ve mülkiyetten alınan vergilerde tahsilat azalırken, yurttaşların yaşamsal tüketim nedeniyle ödediği “dolaylı” vergiler hızlı şekilde artıyor.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


TAŞIT ALIMINDAN 90 MİLYAR LİRA ÖTV GELDİ

Ocak-nisan döneminde, Özel Tüketim Vergisi’nde (ÖTV) tahsilat geçen yıla göre yüzde 97,1 artış göstererek 188,9 milyar liraya çıktı. Bunun da 90,1 milyarı sıfır taşıt satın alanlardan tahsil edildi.

Sigara ve tütün ürünlerinin satışından üç ayda 40,5 milyar, akaryakıt ve doğal gaz tüketiminden 25,2 milyar, alkollü içki satışından 14,9 milyar, kolalı gazoz tüketiminden 1,9 milyar, dayanıklı tüketim malları ve diğer ürünlerin satışından toplamda 16,2 milyar lira ÖTV geliri sağlandı.

Ocak-nisan döneminde Katma Değer Vergisi’ndeki tahsilat 99,1 milyar lira olurken, ithal ürünlerden KDV tahsilatı 225 milyar liranın üzerinde oldu. Banka ve Sigortacılık Vergisi’nde (BSMV) 31,1 milyar, Damga Vergisi’nde 23,9 milyar, Şans Oyunları Vergisi’nde 5,7 milyar, Özel İletişim Vergisi’nde 4,2 milyar, Dijital Hizmet Vergisi’nde 1,8 milyar, Konaklama Vergisi’nde de 400 milyon liralık tahsilat gerçekleşti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön