03 / 05 / 2024

Her firma ekonomik sorun yaşarken AMD neden Intel’den çok daha iyi durumda?

Her firma ekonomik sorun yaşarken AMD neden Intel’den çok daha iyi durumda?

AMD ve Intel, kendi çiplerini dizüstü bilgisayarlara ve sunucu raflarına yerleştirmek için kıyasıya rakipler, ancak biri diğerinden çok daha parlak kısa vadeli bir görünüme sahip. Salı günü AMD, Mart çeyreğinde 5,3 milyar dolarlık satış beklediğini ve yıldan yılda %10 düşüş olacağını söyledi.



Intel geçen hafta satışları yaklaşık 11 milyar dolara çıkardı, bu da yıldan yıla %40 düşüş demek. AMD
ve Intel çipler için zorlu bir pazarda şiddetli rakiplerdir, ancak biri diğerinden çok daha parlak kısa vadeli bir görünüme sahiptir. Intel genel olarak düşüş beklerken, AMD’nin veri merkezi işi yeni bir çipin piyasaya sürülmesiyle büyüyor ve özel çip üreticisi Xilinx’in pandemi döneminde satın alınması da büyümeye katkıda bulunuyor.

Her firma ekonomik sorun yaşarken AMD neden Intel’den çok daha iyi durumda?

Salı günü AMD , Mart çeyreğinde 5,3 milyar dolarlık satış beklediğini ve bunun satışlarda yıldan yıla %10 düşüş olacağını söyledi. Bu pek de umut verici bir görünüm değil, ancak Intel’in Mart çeyreği için hazırladığı rehberden çok daha güçlü. Geçen hafta Intel, yıldan yıla %40 düşüşle yaklaşık 11 milyar dolarlık satış beklediğini söyledi.

Her iki yonga üreticisi de ekonomik belirsizliği gerekçe göstererek tam yıl için rehberlik yapmadı. AMD CEO’su Lisa Su, şirketin kazanç çağrısıyla ilgili analistlere, “Sadece makro ortam göz önüne alındığında, yıla girerken temkinli olmak istiyoruz” dedi.

 


Geri Dön