18 / 05 / 2024

Her firma ekonomik sorun yaşarken AMD neden Intel’den çok daha iyi durumda?

Her firma ekonomik sorun yaşarken AMD neden Intel’den çok daha iyi durumda?

AMD ve Intel, kendi çiplerini dizüstü bilgisayarlara ve sunucu raflarına yerleştirmek için kıyasıya rakipler, ancak biri diğerinden çok daha parlak kısa vadeli bir görünüme sahip. Salı günü AMD, Mart çeyreğinde 5,3 milyar dolarlık satış beklediğini ve yıldan yılda %10 düşüş olacağını söyledi.



Ancak borsa, iki şirketin nasıl ayrıldığını yansıtıyor.

Intel’in geçen haftaki raporundan sonra , genişletilmiş ticarette %7′nin üzerinde düştü. AMD, Salı günkü kazanç raporunun ardından %2′nin altına yükseldi.

Her iki şirket de, insanlar evden çalışmak veya okula gitmek için yeni bilgisayarlar satın aldığından, Covid salgını sırasında iki yıl boyunca yükselen satışların ardından PC pazarında bir düşüşle karşı karşıya.

AMD’nin bilgisayar çipi grubu geliri, dördüncü çeyrekte bir önceki yıla göre %51 düştü. Intel% 36 düştü, ancak daha büyük bir tabandan. Genel olarak, AMD CEO’su Lisa Su Salı günü yaptığı açıklamada, toplam PC pazarının 2023′te %10 düşmesini beklediğini ancak AMD’nin aslında dördüncü çeyrekte pazar payı kazandığını söyledi.

Her firma ekonomik sorun yaşarken AMD neden Intel’den çok daha iyi durumda?

Su, “Müşteri envanter seviyelerinde bulunduğumuz nokta göz önüne alındığında, ilk yarının kesinlikle daha düşük olacağına inandığımızı söylemek doğru olur. İkinci yarıda bir miktar iyileşme bekliyoruz” dedi.

OnePlus yeni ürününü piyasaya sürüyor! 7 Şubat'ta tanıtılacak

Akbank'tan 18-26 yaşa büyük kampanya! Bu habere hemen bakın! Fırsatı kaçırmayın

14 Şubat yaklaşırken sevdiğinzie en güzel hediye Fibabanka'dan! Çiçeksepeti'nden yüzde 15 hediyeyi kaçırmayın

Veri merkezi çipleri söz konusu olduğunda şirketler daha çarpıcı bir şekilde ayrılıyor.

Intel’in veri merkezi grubunun satışları, kısmen en yeni sunucu yongası ailesi Sapphire Rapids’in geç piyasaya sürülmesi nedeniyle bir önceki yıla göre %33 düşerek 4,3 milyar dolara geriledi.


Geri Dön