21 / 05 / 2024

Herkes ev sahibi olacak! Genci, emeklisi, dar gelirlisi… Cumhurbaşkanı Erdoğan ucuz konut TOKİ'yi o tarihte duyuracak

Herkes ev sahibi olacak! Genci, emeklisi, dar gelirlisi… Cumhurbaşkanı Erdoğan ucuz konut TOKİ'yi o tarihte duyuracak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medyadan TOKİ ucuz sosyal konut projesinin detaylarının açıklanacağı tarihi duyurdu. Bakan Kurum, yapmış olduğu paylaşımda, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 13 Eylül'de detayları açıklayacaktır" cümlelerini kullandı.



VERGİ MUAFİYETİ

Vatandaşa, arsa aldığı takdirde evi yaptığı zaman dilimi içerisinde resim, harç ve KDV muafiyeti gibi destek hakları da sunulmuş olacak. Hazine arazisi tahsis edilirken belirli bir zaman içinde elden çıkarmama kriteri mevcut olacak. Arsanın yerine göre ise metrekare ölçümleri belirlenecek.

PEŞİNAT VE VADE SÜRESİ NE KADAR OLACAK?

Ev sahibi olmayan dar gelirliler kişiler için konutlar % 10 peşin şekilde, 20 seneye kadar varan vadeli sabit taksit ödeme seçenekleri ile satış yapılabilecek.

KONUT SAYISI TALEBE GÖRE BELİRLENECEK

Murat Kurum, il valiliklerine yollamış olduğu yazılı açıklamada, "Bu yazılı bildirim ile valiliklere şehirlerdeki konut açığı ve talebini sormuş olduk. Farklı şehirlerdeki talebe ve ihtiyaca göre projedeki sayı ve oranlar son halini bulacak" ifadelerini kullandı.

BAŞVURU GELİR ŞARTI NEDİR?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı liderliğinde TOKİ eli ile yapılacak konutlardan faydalanmak isteyen vatandaşların hane halkı geliri net 10 bin liradan fazla olmayacak. Bu rakam İstanbul için 11 bin 500 lira olarak belirlenecek.

KİMLER FAYDALANABİLECEK?

TOKİ'nin daha önce gerçekleştirmiş olduğu sosyal konut projeleri bütününde kampanyalarda evi bulunmayan emekli kişilere ayrı bir kota verilmişti. Yeni projede ise; dar gelirliler, emekliler, şehit ve gazi yakını kişilerin dışında gençler ve bununla beraber yeni evlenecekler kişiler de ayrı kota içinde değerlendirmeye alınacak.

 Herkes ev sahibi olacak! Genci, emeklisi, dar gelirlisi… Cumhurbaşkanı Erdoğan ucuz konut TOKİ yi o tarihte duyuracak

EDİTÖR NOTU: Bu haber 22 Ağustos 2022 tarihinde saat 09.32'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,25 Türk Lirası, euro 18,32 Türk Lirası, altının gramı ise 1029 Türk Lirası değerinde.

Gram altında sakın tuzağa gelmeyin! Piyasalarda bu tuzak konuşuluyor! Piyasa Kahini İslam Memiş açıkladı

Range Rover fiyatlarında ağustos son dakikası! Resmen belli oldu, sakın kaçırmayın! İşte 21 Ağustos 2022 fiyat listesi..

Türkiye’de satın alma gücü umutları yeşertiyor! Avrupa Birliği’nin yüzde 36 altında kaldık


Geri Dön