02 / 05 / 2024

Hevsel Bahçeleri konut rezerv alanı ilan edildi!

Hevsel Bahçeleri konut rezerv alanı ilan edildi!

Hevsel Bahçeleri'nin Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Kurumu'nun (UNESCO) Dünya Kültür Miras Asıl Listesi'ne alınması için çalışma yürütülüyordu. Bakanlık Hevsel Bahçelerini TOKİ'ye teslim edecek.




Diyarbakır'da 8 bin yıllık Hevsel Bahçeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından konut rezerv alanı olarak ilan edildi. Kentin en önemli yeşil alanı olan ve Dünya Kültür Miras Geçici Listesi'nde yer alan Hevsel Bahçeleri'nin Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Kurumu'nun (UNESCO) Dünya Kültür Miras Asıl Listesi'ne alınması için çalışma yürütülüyordu. Bakanlık Hevsel Bahçelerini TOKİ'ye teslim edecek. 

'Taşlı arazilere yapılsın' Diyarbakır Kültür Turizm ve Musiki Derneği Başkanı Kenan Aksu, "Diyarbakır'ın her tarafı özellikle taşlı arazilerin bulunduğu bölgelerin konut rezerv alanı olarak belirlenmesi gerekirken yeşil alanların bu kapsama alınması tarihi bir hatadır. Bu hatanın gerçekleşmesine izin vermeyeceğiz" dedi. Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir planın geri çekilmesi için çalışma başlattı. Sivil toplum örgütleri eyleme hazırlanıyor. 


Posta


Geri Dön