15 / 05 / 2024

Hevsel Bahçelerine konut mu yapılacak

Hevsel Bahçelerine konut mu yapılacak

Hevsel Bahçeleri'nin Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Kurumu'nun (UNESCO) Dünya Kültür Miras Asıl Listesi'ne alınması için çalışma yürütülüyordu. Bakanlık Hevsel Bahçelerini TOKİ'ye teslim edecek.

Trabzon’da bahçeli konut satılacak!

Trabzon ili, Ortahisar ilçesinde bahçeli kargir konut satışı yapılacak. Açık artırma usulüyle satılacak konut için 5 Aralık’ta ihale düzenlenecek.

Dekar Şehirbahçe satışa çıktı! 181 konutluk yeni proje!

Ulaşılabilir fiyatlarla bahçeli konut geliştirme konusunda gayrimenkul sektörünün öncüleri arasında yer alan Dekar Yapı, İstanbul Bahçeşehir’de konforlu bir yaşamın kapılarını araladığı yeni konut projesi Dekar Şehirbahçe’nin satışlarına başladı. Projenin örnek dairesi de görücüye çıktı.

Yabancılar için verilen iş ilanı ilgi çekti! Yol yemek masrafı ve alacağı ücret tek tek açıklandı

ÇAYKUR, 2022 yılı kampanyasının ilk üç gününde bin 500 ton yaş çay alımı yaptı. Doğu Karadeniz'de üreticilerin bahçelerine girmesiyle yaş çay sezonunda hareketlilik başladı. Çay toplayacak işçiler içinse özel iş ilanı verildi maaş ve sosyal haklar tek tek açıklandı.

Batman'da toplu konut ve millet bahçesi inşaatları tam gaz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 19 senede Batman'a yapılan yatırımlarla ilgili konuştu. İldeki toplu konut inşaatlarına ve millet bahçelerine ilişkin bilgi veren Erdoğan, "TOKİ kanalıyla, Batman'da son 19 yılda 5 bin 392 konutu tamamladık, 960 konutun da yapımı devam ediyor" dedi.

Ruhsatsız hobi bahçelerine dikkat!

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde hobi bahçelerine de ilgi arttı. Fiyatları merak edilen hobi bahçeleri 50 bin TL ile 350 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa çıkıyor.

Satılık ve kiralık konut fiyatları uçuşa geçti!

İstanbul’da üniversitelere yakın yerlerde ev fiyatları uçtu. Fiyatlardaki yükseliş yüzde 30 ile yüzde 100 arasında oldu. Satılıkta sıfır ve bahçeli konut fiyatlarının ikiye katlanması da talebi yine kiralık evlere yöneltti.

Bahçeli konutlara pandemi piyangosu!

Bahçeli konutlara olan rağbet, Kovid-19 salgınında zirveye çıktı. Son 1.5 senede daha büyük, balkonlu ve müstakil bahçeli konut satışları uçuşa geçerken, bu evlerin fiyatları diğer konutlara göre 2 kat arttı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan her şehre millet bahçesi müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, millet bahçelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023'e kadar 81 ilde 81 milyon metrekare millet bahçesi hedefleri olduğuna dikkat çekti ve bugüne kadar 61 millet bahçesinin hizmete sunulduğunu belirtti.

İzmir'deki hobi bahçelerine Kovid-19 akını!

Buca’ya yaklaşık 15 kilometre, şehir merkezine ise 30 kilometre mesafedeki kırsal Kırklar Mahallesi, hobi bahçesi kuranların sıklıkla yöneldiği yerlerden oldu.

Trabzon Vakfıkebir'deki millet bahçesi 11.7 milyon TL'ye mal olacak!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran 2018 seçimlerinden önce seçim vaatlerinden olan millet bahçelerine bir yenisi daha eklendi.

Arazilerini hobi bahçelerine dönüştürenlere hapis cezası geliyor!

Meclis Genel Kurulu’nda bugün görüşmelerine devam edilecek tarım torba yasa teklifi kapsamında tarım arazilerini hobi bahçelerine dönüştürenlere 3 yıla kadar hapis cezası verilecek.

Hobi bahçelerine yeni yaptırımlar!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada yaptırımların sadece hobi bahçelerini alanlarla sınırlı kalmayacağını vurgulayarak, "Bu işin bir de arz tarafı var, bu işin arz tarafını yapanlarla alakalı da çalışmamız yürüyor. Bazı yaptırımlar getirmeyi düşünüyoruz" dedi.

Hobi bahçelerine yasak geldi!

Tarım arazilerinin hobi bahçeleri gibi uygulamalarla bölünmelerinin engellenmesini de içeren kanun teklifi TBMM'de onaylandı.

Hevsel Bahçelerine konut mu yapılacak Haberi

Hevsel Bahçelerine konut mu yapılacak


Diyarbakır'da 8 bin yıllık Hevsel Bahçeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından konut rezerv alanı olarak ilan edildi. Kentin en önemli yeşil alanı olan ve Dünya Kültür Miras Geçici Listesi'nde yer alan Hevsel Bahçeleri'nin Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Kurumu'nun (UNESCO) Dünya Kültür Miras Asıl Listesi'ne alınması için çalışma yürütülüyordu. Bakanlık Hevsel Bahçelerini TOKİ'ye teslim edecek. 

'Taşlı arazilere yapılsın' Diyarbakır Kültür Turizm ve Musiki Derneği Başkanı Kenan Aksu, "Diyarbakır'ın her tarafı özellikle taşlı arazilerin bulunduğu bölgelerin konut rezerv alanı olarak belirlenmesi gerekirken yeşil alanların bu kapsama alınması tarihi bir hatadır. Bu hatanın gerçekleşmesine izin vermeyeceğiz" dedi. Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir planın geri çekilmesi için çalışma başlattı. Sivil toplum örgütleri eyleme...