02 / 05 / 2024

Hindistan basını TAV'ın Sabiha Gökçen'deki GMR hisselerini satın aldığını yazdı!

Hindistan basını TAV'ın Sabiha Gökçen'deki GMR hisselerini satın aldığını yazdı!

Hindistan basını TAV' ın Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki GMR hisselerini satın aldığını iddia etti. Yüzde 40' lık hisse için TAV' ın 300 milyon dolar ödediği belirtildi...



3'üncü Havalimanı ihalesinde birbirleriyle rakip olan, TAV ve Limak'ın Sabiha Gökçen'de ortaklığa bir adım daha yaklaştığı belirtiliyor. TAV Havalimanları Holding, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yüzde 40'ını satın alacak. Sabiha Gökçen'in 3 ortağından biri olan Hintli GMR Infrastructure, ekonomik kriz nedeniyle bazı varlıklarını vitrine çıkarmıştı. Hindistan basını, şirketin Sabiha Gökçen'deki yüzde 40 hissesi için TAV'ın 300 milyon dolar teklif ettiğini, sürecin tamamlandığını yazdı. 


EŞİT ORTAK OLACAK 

Hindistan merkezli Economic Times, yüzde 40'lık hissenin 200- 250 milyon euro arasında satıldığını kaydederken, Livemint & The Wall Street Journal ise anlaşmayla TAV'ın 220 milyon euro ödediğini iddia etti. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın işletmesini Limak ve Malaysia Airports Holding'le gerçekleştiren Hintli GMR'den yapılan açıklamada, "Yüzde 40'lık hissemizin satışı konusunda henüz anlaşma yapılmadı. Bu konuda 'öncelik hakkı' süreci devam ediyor" denildi. TAV Havalimanları Holding yetkilileri ise iddiaların doğru olmadığını, hisse satışının gerçekleşmediğini belirtti. Şirket kaynaklarına dayanan haber sonrasında Hintli şirketin hisseleri de yüzde 2 düşüş yaşadı. Sabiha Gökçen'de GMR dışında yüzde 40 Limak, yüzde 20 oranında da Malaysian Airports hissesi var. 3'lü konsorsiyum havalimanının işletme hakkını 2007'de 20 yıllığına 1.93 milyar euro bedelle almıştı. 


LİMAK: ŞİRKET FRANSIZLAR'IN 

Son olarak Nihat Özdemir, Fransız ADP'nin TAV'daki en büyük ortak olduğuna dikkat çekmişti. Özdemir, "TAV bir Türk şirketi değil. Gözden kaçırılıyor. Çoğunluğu Fransızlar'da. Herkesle ortaklık, işbirliği yaparım. Benim için bir sakıncası yok. Yönetimde azınlığa düşmem ama TAV Fransızlar'ın" demişti.



Sabah


Geri Dön