28 / 04 / 2024

TAV Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Limak ile ortak olacak!

TAV Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Limak ile ortak olacak!

TAV Havalimanları Holding ve ortağı Malezya Airports, Sabiha Gökçen'in yüzde 40'ı için Hintli GMR'la masaya oturdu. Anlaşma sağlanırsa TAV ve Limak'ın Sabiha Gökçen'deki hisseleri eşit olacak



TAV Havalimanları Holding, 3'üncü Havalimanı ihalesinde kıran kırana yarıştığı Limak'la ortaklık yolunda ilerliyor. Şirket, ortağı Malezya Airports'la birlikte Sabiha Gökçen'i satın almak üzere kolları sıvadı. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın üç ortağından biri olan Hintli GMR, şirketteki yüzde 40 hissesini satma kararının ardından halihazırda yüzde 20 payla ortak olduğu Malezya Airports Holding'le masaya oturdu. Malezyalı grubun Türkiye'deki ortağı TAV'ın da Sabiha Gökçen'deki bu satışta yer alacağı belirtildi. İstanbul'un ikinci havalimanı olan Sabiha Gökçen'de Limak Yatırım'ın yüzde 40 hissesi bulunuyor. Anlaşma tamamlanırsa 3'üncü Havalimanı ihalesinde kıran kırana yarışan TAV ile Limak aynı projenin büyük ortakları arasında yer alacak. Öte yandan Limak'ın da Sabiha Gökçen'in söz konusu yüzde 40'lık hissesini satın almak için sıkı görüşmeler yürüttüğü belirtildi. Sektörde uzun süre önce hisselerini satma kararı alan GMR'nin havalimanının kârındaki artışla süreci hızlandırdığı konuşuluyor. Kaynaklar, şirketin Limak'a da şans verilebileceğini belirtiyor. 


15.7 MİLYON YOLCU 

Sabiha Gökçen'in yolcu sayısı ocak-ekimde bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 24 artarak 15.7 milyon oldu. Malezya Airports, Limak ve GMR ortaklığı, havalimanının işletme hakkını 2007'de 20 yıllığına 1.93 milyar euroya almıştı. 


HİSSELER UÇUŞA GEÇTİ

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ortağı Hintli GMR'la satın alma görüşmelerine ilişkin haberler, TAV hisselerine alım getirdi. Şirketin hisseleri gün içinde en yüksek seviye olan 15.30 liraya kadar yükseldi. Sabah saatlerinde yüzde 2.34 düşüşle işlem gören hisseler, haber sonrasında gelen alımlarla günü yüzde 2.01 artışla 15.25 liradan kapattı. 


Sabah Gazetesi


Geri Dön