27 / 04 / 2024

Hisseli tapu ile kredi çekilir mi? Hisseli tapudan nasıl çıkılır?

Hisseli tapu ile kredi çekilir mi? Hisseli tapudan nasıl çıkılır?

Hisseli tapuya sahip kişiler, öncelikle bu tapu üzerinden hangi işlemlerin yapılacağını araştırmaktadır. İşte hisseli tapulara dair merak edilen detaylar!



HİSSELİ TAPU NE ANLAMA GELİYOR?

Taşınmaz bir malın tek kişiye ait olduğunu gösteren tapu türüne müstakil tapular denilirken, hisseli tapu türü ise pek çok kişinin taşınmaz üzerinde söz hakkı olduğu tapu türüdür. Hisseli tapunun söz konusu olduğu durumlarda da tüm ortakların ortak bir karar alması gerekiyor. Hisseli tapu sahiplerine ise şufa hakkı tanınıyorken, ön alım hakkı da sunulmaktadır. Hisseli tapular üzerinde hakkı olan vatandaşlar ise ortak bir karar alarak tapu satışına gitmesi gerekir.

HİSSELİ TAPU KOLAY SATILIR MI?

Hisseli tapunun satışı ne yazık ki müstakil tapu satışları kadar kolay olmamaktadır. Satış işleminin gerçekleşmesi için öncelikle tüm hissedarların hisselerini satması için tapuya gitmesi gerekiyor. Hissedarlar tapuda bulunmak istemiyorlar ise birbirlerine veya avukatlarına vekalet vermesi gerekmektedir.

Hisseli tapu ile kredi çekilir mi? Hisseli tapudan nasıl çıkılır?

Peki “Hisseli tapu ile kredi çekilir mi? Hisseli tapudan nasıl çıkılır?” İşte hisseli tapu hakkında merak edilen diğer sorular ve yanıtları…


Geri Dön