09 / 05 / 2024

Hisseli tapu paylı mülkiyet midir? Hisseli ev icra yoluyla satılabilir mi?

Hisseli tapu paylı mülkiyet midir? Hisseli ev icra yoluyla satılabilir mi?

Hisseli tapuya sahip olan vatandaşların bazı soruları bulunuyor. Bu sorulardan bazıları da hisseli mülkiyet üzerinden yapılabilecek işlemler olmaktadır. İşte bu ve diğer soruların yanıtları…



HİSSELİ TAPU PAYLI MÜLKİYET MİDİR?

Miras kalan tapu bir hisseli tapu örneği olmaktadır. Ama burada hisseli tapu, paylı mülkiyet olarak değil, elbirliği mülkiyet olarak tanımlanır. Bundan dolayı da miras kalan gayrimenkul üstünde belirli paylar ile sahip olma hali yoktur ve taksim yapılmaksızın bu taşınmaz üzerinde tasarrufta bulunulmaz. Taksim işlemi de bir tür ortaklığın giderilmesidir. Miras kalan malda hak sahipliğinin belirlenmesi hukuk tekniği açısından da büyük önem arz etmektedir ve dikkatlice yapılması gerekir.

Hisseli tapu paylı mülkiyet midir? Hisseli ev icra yoluyla satılabilir mi?

ELBİRLİĞİ MÜLKİYET NEDİR?

Elbirliği mülkiyeti, ortak mülkiyetin bir türü olarak Türk Medeni Kanunun 701. Maddesinde düzenlenmiştir.

MÜŞTEREK(PAYLI) MÜLKİYET NEDİR?

Paylı veya müşterek mülkiyetin anlamı; Türk Medeni Kanunu'na göre bir şeyin üstünde birden çok kişinin hisse sahibi olmasına denir. Paylı mülkiyette tek bir mülkiyet hakkı olmaktadır ve mal üstündeki bu hak birden çok kişiye ait olmaktadır.

HİSSELİ EV İCRA YOLUYLA SATILABİLİR Mİ?

Haczedilen hisseli taşınmaz paylı mülkiyette kıymet takdiri yapılıp satış isteğinde bulunulabilir. Bu durumda herhangi bir sorun ile karşılaşılmayacaktır. Ama haczedilen taşınmaz elbirliği ile mülkiyette de bu halde doğrudan satış yapılması da mümkün olmayabilir.

Tapu devri için ne gerekiyor? Tapu devri ne zaman yapılır?

Kardeşe verilen tapu bozulur mu? Tapu kaç yılda bozulur?

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü arazi tapusu olanları uyardı! Tapunuz elinizden gitmesin!


Geri Dön