17 / 05 / 2024

Hisseli tapu tek tapuya nasıl döner? Hisseli tapuya haciz gelirse ne olur?

Hisseli tapu tek tapuya nasıl döner? Hisseli tapuya haciz gelirse ne olur?

Birden fazla sahibi olan hisseli tapuların gerek satın alma gerek yönetim ve satış sürecinde çeşitli zorluklarla karşılaşılmaktadır. Peki o zorluklar nelerdir? İşte hisseli tapuya dair sorulan birtakım soru ve yanıtlar!



HİSSELİ TAPU BÖLÜNÜR MÜ?

Tek bir tapuya birden fazla kişinin sahip olabilir. Bu hisseli tapulara sahip gayrimenkuller, ifraz işlemleri adı altında yürütülen düzenleme ile bölünebilir ve ayrı tapular halini alabilir.

HİSSELİ TAPUYA HACİZ GELİRSE NE OLUR?

Borçtan dolayı hisseli tapulara haciz işlemi gelebilir. Borçtan dolayı kişilerin mülkiyetlerinde olan hisseli gayrimenkullerin tapularına haciz işlemi uygulanabilir. Bununla ilgili olarak yasal bir engel bulunmamaktadır.

HİSSELİ TAPU TEK TAPUYA NASIL DÖNER?

Taşınmazda hissesi bulunanların hepsi tüm hisselerini 3.kişiye satabilir ve bu şekilde tapuda devir işlemi gerçekleşir. Bu durumda yeni malik tek tapuya sahip olur. Taşınmazın hisseli malikleri kendi aralarında bir kimseye hisselerini satabilir ve bu şekilde tapuda devir işlemi gerçekleşir. Böylece bütün hisseleri satan hissedar bu taşınmazın tt tapu sahibi olmaktadır.

MİRAS PAYININ KARDEŞE DEVRİ NASIL YAPILIR?

Miras bırakan kişinin ölümünden hemen sonra açılan terekede mirasçıların paylaşım yapması istenmektedir. Bu paylaşım neticesinde mirasçılar payları üzerinde tasarrufta bulunabilecektir. Bu tasarruflardan biri de payının tamamını veya bir bölümünün herhangi bir kişiye satışı gerçekleştirilebilir. Miras payının kardeşe satılması mümkündür.

HİSSELİ TAPUDA HİSSE SATIŞI NASIL YAPILIR?

Hisseli taşınmazlara ait olan bazı konular merak edilmektedir. Onlardan biri de satış işlemidir. Hisseli taşınmazların tüm hisseleri aynı anda satılabilir. Hisse sahiplerinin, gayrimenkulün satışında dair ortak karar vermeleri ve satış için tapuda hazır bulunmaları istenmektedir Tüm hisse sahiplerini temsil edecek bir avukata da vekalet verilerek bu tapu devri gerçekleştirilebilir.

Kirasını düzenli ödeyen kiracı nasıl çıkarılır? Kiracı bir evde kaç sene oturabilir?

Devletten kadınlara zamlı maaş ödemesi! Asgari ile o ödemede zamlandı! İşte detaylar!


Geri Dön