14 / 05 / 2024

Hisseli tapuda hisse satışı nasıl yapılır? Hisseli tapu satışı için gerekli evraklar hangileridir?

Hisseli tapuda hisse satışı nasıl yapılır? Hisseli tapu satışı için gerekli evraklar hangileridir?

Hisseli tapuda özellikle satış işlemine dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte hem satış işlemine dair hem de istenilen belgelere dair araştırılan detaylar!



HİSSELİ TAPUDA HİSSE SATIŞI NASIL YAPILIR?

Hisseli taşınmazın tüm hisseleri birlikte satılabilir. Hissedar olan kişiler, gayrimenkulün satışında ortak karar vermeleri önemlidir bunun yanında satış için tapuda hazır bulunmaları gerekir. Tüm hisse sahiplerini temsil edecek bir avukata vekalet verilerek de bahsi geçen tapu devri gerçekleştirilebilir.

HİSSELİ TAPU SATIŞI İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR HANGİLERİDİR?

Hisseli tapu satışında hangi evrakların istendiği merakla sorulmaktadır. İşte liste halinde istenilen evraklar. Ancak güncel bilgiler için resmi Tapu ve Kadastro sayfasına göz atmayı da unutmayınız.

  • Öncelikle nüfus cüzdanı ve temsil belgesi gerekmektedir. Daha açık anlatırsak da, taşınmaz sahibi ile alıcısının ya da yetkili temsilcilerinin nüfus cüzdanı ve temsil belgesi gerekir.
  • İcra Müdürlüğü’nün Satış Müzekkeresi istenmektedir. (cebri icra yolu ile satılmış ise)
  • Mahkeme Müzekkeresi yani ortaklığın giderilmesi davası yolu ile satılmış ise bu belge istenir.
  • Bina vasıflı olan taşınmazlarda Zorunlu Deprem Sigortası da gerekmektedir.
  • İkamet edilen yerdeki ilgili belediyeden alınan Emlak Vergisi değerini belirtir belge de istenilen evraklar arasındadır.

MİRASÇILARDAN BİRİ HİSSESİNİ SATABİLİR Mİ?

Miras payının devri sözleşmeleri bir bedel karşılığında olabilir bunun dışında bağış, trampa, borç nakli gibi bir edim karşılığında da kolay bir şekilde gerçekleşir. Miras payının devri sözleşmesi ile miras payının hepsinin ya da bir bölümü üstünde gerek mirasçıların birbirlerine gerekse de üçüncü kişilere devir tasarrufları bulunur.


Geri Dön