22 / 05 / 2024

Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi? Mirastan kalan hissemi satabilir miyim?

Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi? Mirastan kalan hissemi satabilir miyim?

Hisseli tapu sahipleri ellerindeki tapunun her detayını öğrenmek istiyor. Bu yüzden de pek çok soru yöneltiyorlar. İşte hisseli tapu konusunda sorulan diğer sorular!



MİRASTAN KALAN HİSSEMİ SATABİLİR MİYİM?

Mirasın intikali gerçekleştikten sonra varisler, hissedarlar arasında görüş birliği bulunuyor ise satış işlemi gerçekleştirilebilir. Miras kalan gayrimenkulün satışı için hissedarlar, her birinin nüfus cüzdanı fotokopisi ve veraset belgesinin ibraz işleminin gerçekleştirilmesi gerekir.

HİSSELİ TAPUDA HİSSE DEVRİ NASIL YAPILIR?

Hisseli tapuda hisse devrinde yapılması gereken şey, Tapu Müdürlüğü tarafından istenen belgeleri bir araya getirip tamamlamak, sonrasında da tapu harcı ve tapu döner sermaye bedelini ödemektir. Bu iki işlem gerçekleştirildikten hemen sonra tapu devri işlemlerini başlatıp, 1 ya da 2 günde süreci tamamlayabilirsiniz.

HANGİ DURUMLARDA TAPU İPTAL DAVASI AÇILAMAZ?

Tescil işleminden sonraki 10 yıl boyunca, elindeki taşınmazın tapusuna dair herhangi bir özel ya da tüzel kişiye devretmeden kesintisiz olacak bir şekilde elinde bulunduran kişinin aleyhinde; tescil işleminde usulsüzlük tespit edilse bile iptal davası açılamaz.

HİSSELİ TAPUYA HACİZ GELİR Mİ? HİSSELİ TAPUYA GELİRSE NE OLUR?

Borçtan dolayı hisseli tapulara haciz işlemi gelebilir. Borçtan dolayı kişilerin mülkiyetlerinde olan hisseli gayrimenkullerin tapularına haciz işlemi uygulanabilir. Bunun ile ilgili olarak yasal bir engel bulunmamaktadır.

HİSSEDARLARDAN HABERSİZ TAPU BÖLÜNÜR MÜ?

Hisseli tapuda satış gerçekleşmesi için öncelikle tüm hisse sahiplerinin tapuda bulunması gerekmektedir. Eğer tapuda hissedarlar bulunmayacak ise tıpkı diğer tapulu satışlarda yapıldığı gibi avukat ya da başka birine vekaletlerini verme hakları bulunuyor. Hisseli tapu için tapu kütüğünde yapılan ayırma işlemi olarak bilinen ifraz ile bölünme yapılıyor.

Memurları havalara uçuracak zam! En az 16 bin 308 TL hesabınızda!

Sağlık Bakanlığı personel alımı! Sağlık Bakanlığı 2. alım ne zaman? Bakandan açıklama geldi mi?


Geri Dön