09 / 05 / 2024

Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi?

Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi?

Hisseli tapu pek çok kişinin sahip olduğu tapu çeşididir. Hisseli tapu, diğer tapu çeşitlerinden farklıdır. Bu tapuda konusu geçen mülkün sahibi birden fazla kişidir. Bu konu kapsamında, “Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi?” sorusu yanıt arıyor. İşte detaylar!



HİSSELİ TAPUNUN BİR KISMI SATILABİLİR Mİ?

Hisseli tapunun satışı nasıl yapılır? Hisseli tapunun satışının önünde herhangi bir engel yoktur. Satış Noter'de yapılan sözleşme ile ya da tapu sicilinde gerçekleştirilir. Ancak burada diğer pay sahiplerinin bir önalım diğer adı ile şufa hakkına sahip olduğu da bilinmesi gerekir.

HİSSELİ TAPU TEK TAPU OLUR MU?

Hisseli tapularda birden çok pay sahibi bulunmaktadır. Tüm hissedarlar bu hisseli tapuyu nasıl tek tapu haline getirebilirler bunun detaylarını araştırmaktadır. Hisseli tapu, taşınmazda hissesi bulunanların hepsi tüm hisselerini üçüncü bir kişiye satarak tapuda devri gerçekleştirebilir. Bu durumda yeni tapu sahibi tek tapuya sahip olur.

HİSSELİ TAPUYA HACİZ GELİRSE NE OLUR?

Borçlunun borcunu ödememesi halinde herhangi bir yargı kararına gerek olmadan ilamsız icra yolu ile icra takibi başlatılır ve borçlunun malvarlığına haciz gelebilir ve satış gerçekleştirilerek alacak tahsil edilir.

HİSSELİ TAPUNUN YARISI SATILIR MI?

Hisseli tapunun yarısı satılabilir. Kanunen tapuda hisseli tapu satışı yapılması yasaldır. Dairenin yarısının satımında daire dışında arsa veya dükkanın yarısının satışı esnasında bu işlem hisseli tapu satışı olarak geçmektedir. Bu tip işlemlere hisseli tapu satışı adı verilir. Bir dairenin yarısını satın alma durumunda belirli riskler yer almaktadır. Özellikle de arsa yatırımı yapmak isteyen vatandaşlar, hisseli tapuda diğer hissedarların alım önceliği bulunduğu için bu kişilerin alımdan önce yapılması gereken yani diğer hissedarlardan yazılı izin ve onay almaları gerekmektedir.

TOKİ evlerini kiraya vermek yasak mı?

Hisseli tapu başkasına satılır mı?

Ev sahibi kiracı davaları ne kadar sürer?


Geri Dön