16 / 05 / 2024

Hisseli tapusunu müstakile çevirmek isteyenler dikkat! Bakın bunları yapmanız gerekiyor!

Hisseli tapusunu müstakile çevirmek isteyenler dikkat! Bakın bunları yapmanız gerekiyor!

Hisseli tapusu olanlar için müjdeli haber: Artık hisseli tapular müstakil tapuya dönüşecek! Bu uygulama milyonlarca kişiyi kapsıyor ve büyük bir kolaylık sağlıyor. 



Hisseli tapusunu müstakile çevirmek isteyenler dikkat! Bakın bunları yapmanız gerekiyor!

Hisseli tapular konusunda dikkat edilmesi gerekenler 

Hisseli tapuların yarısının satışı tamamen yasal bir işlemdir. Bir dairenin veya arsanın yarısı hisseli tapular aracılığıyla satın alınabilir. Hisseli tapularda alıcılar önemli risklerle karşı karşıya kalabilir. Özellikle arsa yatırımı yapmak isteyenler, diğer hissedarların alım önceliği nedeniyle, yazılı izin ve onay almaları gerekmektedir. Bu nedenle başarılı bir hisseli tapu satın alımında, öncelikle diğer hissedarlarla yapılan iletişim ve onay süreci büyük önem taşımaktadır.

Hisseli tapudan müstakil tapuya geçiş işlemlerinde, öncelikle ilgili tapu sicil müdürlüğüne başvuruda bulunulmalıdır. Tapu sicil müdürlüğü, gerekli bilgileri sağlayarak başvuru sürecini yönlendirecektir. Aynı zamanda diğer hissedarlarla iletişim kurmak ve yazılı izin ve onaylarını almak da gerekmektedir. Bu süreçte, diğer hissedarlarla anlaşma sağlanması büyük önem taşır ve anlaşma durumunda, tapunun müstakil hale getirilmesi için yapılacak işlemler belirlenir.

Borsadan çıkan yatırımcılar yastık altına yöneldi! Altın ve döviz tercihi arttı! 

Borsada yabancı yatırımcı satışta! Son 5 yılda yabancı 13 milyar liralık hisse sattı!

Borsa yatırımcısı 2023’de hayal kırıklığına uğradı! Borsada düşüş trendi ne zaman sona erecek? Kritik viraj neresi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön