10 / 10 / 2024

Hızlı tren projesi çerkezköy'ü ön plana çıkarıyor!

Hızlı tren projesi çerkezköy'ü ön plana çıkarıyor!

1993 yılından bu yana şžişli ve çevresinde konut üreten İstanbul Palmiye Grup, İstanbul City projesiyle büyük projeler sınıfına iddialı giriş yaptı. İstanbul City için de büyük sanayi kuruluşlarının toplanmaya başladığı çerkezköy'ün Kızılpınar bölgesi seç




1993 yılından bu yana şžişli ve çevresinde konut üreten İstanbul Palmiye Grup, İstanbul City projesiyle büyük projeler sınıfına iddialı giriş yaptı. şžirket için referans proje olma özelliği taşıyan İstanbul City için de büyük sanayi kuruluşlarının toplanmaya başladığı çerkezköy'ün Kızılpınar bölgesi seçilmiş. İstanbul Palmiye Grup'un Satış Müdürü Selçuk Sukas'la projelerini ve bölgeyi öne çıkaran avantajları konuştuk.


Neden çerkezköy'ü tercih ettiniz
* A plus bir proje yapıyoruz. 40 milyon liralık bir yatırımdan bahsediyoruz. Bu soruyu çok soran oldu. Neden İstanbul değil diye. Bölgeyi uzun zamandır takip ediyoruz. Bölgenin tabiri caizse konut anlamında patlayacağını biliyoruz. Bölgede çok büyük projelerin hayata geçeceğini, buranın çok değerleneceğini biliyoruz. Organize sanayi bölgesi tetikleyici ana unsur. şžu anda yüzde 50 kapasite dolu. 2015 yılında yüzde 100 dolması bekleniyor. şžu an çerkezköy'ün nüfusu, Kızılpınar gibi yerlerle beraber 250 bin civarında. Bu nüfus 1 milyonu geçecek. İstanbul'da şehir merkezinde sanayi kalmayacak. Nereye gidecek çerkezköy OSBye gidecek. Fabrika gidiyor, ardından da oradan ekmek yiyen çalışanları gidiyor. 2-3 bin kişinin çalıştığı fabrikalar var.

* Size en çok müşteri onlardan mı geliyor
Onlardan da  geliyor ama İstanbul'dan da ciddi talep var. Oturmayı düşünenler de var, yatırım amcıyla olanlar da var.


41 İLçE çERKEZKÖY SAYILIR

* İstanbul için biraz uzak değil mi
TCDD'nin hızlı tren projesi var. çerkezköy'den geçiyor. 2013 yılında yolcu taşımaya başlıyor. Biz şu anda 4. Levent'te bulunan satış ofisimizden şantiyeye 45-50 dakikada gidiyoruz. 2013 yılında hızlı trenle Halkalı'dan çerkezköy'e 20 dakikada gidilecek 20 dakikada gittiğiniz bir yer İstanbul bir ilçesi oldu demektir.

Üçüncü havalimanı yapılacak. şžu an en uygun yer Silivri ile çerkezköy arasında. Bölgenin yarınki fotoğrafı çok net. Biz de ne kadar doğru bir seçtiğimizi kısa zamanda yüzde 85'ini satarak gördük.

YENİ YATIRIM İSTANBUL'A

* Yeni yatırım düşünüyor musunuz o bölgede
O bölgede de düşünüyoruz ama İstanbul'la ilgili elimizde çok ciddi bir ön talep var. Bir yıldır bir anket yapıyoruz. İnsanlar daha çok Anadolu yakasında proje istiyor. En çok tercih dilen daireler 3+1. Fakat 1+1 ve 2+1 talebinde de artış var. Yatırımcılar özellikle bunu istiyorlar.

Bu projemizde 1+1 yoktu. Sonradan 3. etaba ilave ettik.

BEYLİKDÜZÜ OLMASIN DA...

* İstanbul için tercih ettiğiniz bir lokasyon var mı
Tercih etmediğimiz bir lokasyon var. Beylikdüzü. Orada inanılmaz bir konut yapılanması var. Merkeze yakın olmasını tercih ediyoruz ama yakınlaştıkça arsa maliyeti artıyor. çerkezköy'deki projemizde arsa maliyeti yüzde 10. Aynı projeyi İstanbul merkeze yakın bir yerde yapmaya kalksanız arsa maliyeti yüzde 50 olur.
 


YÜZDE 40 PRİM YAPTI

* Peki bir yılda ne kadar prim yaptı projeniz
Net rakamı söyleyeyim, satış başladıktan sonra daire alan birinin şu gün itibariyle kazandığı oran yüzde 40. çok ciddi bir oran.

* Metrekare fiyatları nasıl
Peşin satışta 750 lira, vadeli satışlarda 950 lira gibi bir rakam. Müşterilerimizi bankaya göndermiyoruz. Kura, kefil derdi yok. 3 bin 500 liradan başlayan peşinatlarla daire satıyoruz. Fiyatlar ise 48 bin 100 liradan başlıyor. Taksitler 510 liradan başlıyor. Müşterinin ödeme gücüne göre sabit ya da artan taksit seçenekleri de sunuluyor. Ödeme tablosunu müşterinin bütçesine uygun hale getiriyoruz. Seçim var ama belirsizlik yok
 
* Sektör için 2011 yılı nasıl geçer sizce
2010'dan daha iyi olacak. Seçim var ama bir belirsizlik yok. İstikrar özlenen bir tabloydu zaten. Bizim ve bir çok firmanın yatırım yapmasının sebebi de bu. Bir çok inşaat firmasının yeni lansmanları yakında duyurulacak. Bunun sebebi istikrar. Herkes çok rahat. Biz de seçim öncesi olmasına rağmen yeni proje için yer arıyoruz.
Yenişafak


Geri Dön