29 / 04 / 2024

Hobi bahçelerine yeni yaptırımlar!

Hobi bahçelerine yeni yaptırımlar!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada yaptırımların sadece hobi bahçelerini alanlarla sınırlı kalmayacağını vurgulayarak, "Bu işin bir de arz tarafı var, bu işin arz tarafını yapanlarla alakalı da çalışmamız yürüyor. Bazı yaptırımlar getirmeyi düşünüyoruz" dedi.



2021 Yılı bütçesinin Meclis Plan Bütçe Komisyonunda 24 Kasım Salı gününe kadar devam edecek görüşmeleri bu hafta başlıyor. 27 Ekim Salı günü Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi ile 2019 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin geneli ve Sayıştay raporları görüşülecek. Milletvekilleri 2021 yılı bütçesini değerlendirecek, gelen soru ve eleştiriler Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanacak. 28 Ekim Çarşamba günü Türkiye Büyük Millet Meclisi, Kamu Denetçiliği Kurumu ve Sayıştay'ın bütçeleri değerlendirilecek.

Dünya Gazetesi'nden Canan Sakarya'nın haberine göre; Meclis Genel Kurulu'nda ise Salı günü tarım arazileri üzerine kurulan hobi bahçelerine dönük düzenlemeleri kapsayan yasa teklifinin görüşmeleri  sürdürülecek. Bu hafta kanunlaştırılması planlanan teklifin görüşmeleri sırasında tarım arazilerini parçalayarak hobi bahçesi olarak pazarlayanlara dönük cezaların önergelerle yasa teklifine eklenmesi öngörülüyor. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada yaptırımların sadece hobi bahçelerini alanlarla sınırlı kalmayacağına dikkat çekerek, "Bu işin bir de arz tarafı var, bu işin arz tarafını yapanlarla alakalı da çalışmamız yürüyor. Bazı yaptırımlar getirmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

3 bin 500 hobi bahçesi internet üzerinden satışa çıkarıldı!

Hobi bahçesini kiralayana para cezası geliyor!


Geri Dön