28 / 04 / 2024

Hotel Les Ottomans ihalesinin perde arkası!

Hotel Les Ottomans ihalesinin perde arkası!

Akbank, 430 milyon TL bedelle Hotel Les Ottomas'ın yeni sahibi oldu. Akbank, Aysal'ın borçlarına karşılık oteli icradan almış oldu. İhaleyle ilgili tüm bilgilere ulaşıldı. Akbank'ın otel ile ilgili alacağı kararlar yakından takip ediliyor.



Galatasaray eski Başkanı Ünal Aysal'ın işleri uzunca bir süredir kötü gidiyor. Bu süreçlerle ilgili bilgileri yıl içinde yaptığımız haberlerle aktardık. Bu yılın başında enerji şirketi Yeni Elektrik Üretim A.Ş. iflas etmişti. Aysal'a ait Unit'in bu şirketteki payı yüzde 60 idi. Yeni Elektrik'in Gebze'de 850 megavatlık elektrik üretim santrali bulunuyor. Bu şirketin 405 milyon borçlu olduğu açıklanmışTI. Aysal'ın ayrıca bir bankaya 800 milyon TL'ye yakın kefalet borcu olduğu haberlere yansımıştı. Aysal ile ilgili haberler bununla sınırlı kalmadı. Ardından konkordato kararları geldi. Son haber de Les Ottomans ile ilgili idi. Yaz aylarında Hotel Les Ottomans 440 milyon TL muhammen bedelle alacaklı bir banka tarafından icradan satışa çıkarılmıştı. İlk ihale tarihi Eylül ayı idi. Ancak Aysal'ın avukatları bu kararı itiraz etmiş ve ihale ilan edilen tarihte yapılamamıştı. İşte, bu ihale geçen hafta gerçekleştirildi. Yapılan ihalede Akbank 430 milyon TL bedelle Hotel Les Ottomas'ın yeni sahibi oldu.

Hotel Les Ottomans ihalesinin perde arkası!

Para Dergisi'nde yer alan habere göre; Akbank, Aysal'ın borçlarına karşılık oteli icradan almış oldu. İhaleyle ilgili bu bilgiler geçen hafta basına yansıdı. Gelelim ihalenin perde arkasına. Genelde icradan satış ihalelerinde ilk ihalede satış olmaz, ikinci ihaleye kalırdı. Burada bu teamül gerçekleşmedi. İhaleye Akbank'tan başka bir şirket daha katılmış. Kütahya merkezli Kütahya Aydoğdu İnşaat Taahhüt Madencilik Petrol Yemek Gıda Temizlik Güvenlik Taşıma ve Sanayi Ticaret Anonim Şirketi ihalede 220 milyon TL teklif vermiş. Teklifte hiçbir artırım yapmamış. En yüksek teklifi Akbank verdiği için ihaleyi kazanmış. İlginç bir bilgiye daha ulaştık. Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB) ana hissedarı Çolakoğlu Ailesi'nden Haydar Nuri Çolakoğlu ve Faruk Mehmet Çolakoğlu'nun da ihale öncesi teminat yatırdıklarını öğrendik. Ancak Çolakoğlu tarafı ihalede teklif vermemiş. Hotel Les Ottomans, İstanbul Ortaköy'de Boğaz'a sıfır noktada.

Hotel Les Ottomans ihalesinin perde arkası!

Akbank'ın otel ile ilgili alacağı kararları yakından takip ediliyor. Bakalım kendi mi işletecek, yoksa tekrar satışa mı çıkaracak?..

Hotel Les Ottomans'ın yeni sahibi Akbank oldu!

Ahu Aysal'dan 'Les Ottomans' açıklaması: Bir ayağım gitti!


Geri Dön