14 / 09 / 2024

House Cafe'yi Katarlılar istiyor

House Cafe'yi Katarlılar istiyor

İstanbul'un popüler yemek mekanlarından "The House Cafe", Katarlı yatırım şirketi United Devolopment Company (UDC) ile ortaklık görüşmeleri yapıyor




Grup, daha önce "The House Apart" adlı konaklama şirketinin yüzde 50'sini İrlandalı yatırım şirketi Kerten Private Equity'e satmıştı. Şirketin ortaklarından Canan Özdemir, yeni ortaklık görüşmeleriyle ilgili olarak, "6 aydır Katarlı şirketle görüşüyoruz. Bir yatırım şirketi olmasının dışında restoran gıda bölümleri de var. Stratejik ortaklık düşünüyoruz. Hissemizin bir bölümünü satmayı planlıyoruz. 6 aydır onlar bizi biz onları ziyaret ediyoruz. Ne kadara satacağımız, şirketimizin değeri henüz belli değil. Hesaplamalar yapılıyor" dedi.

3 yeni mekân yolda
Canan Özdemir, bir yıl içerisinde İstanbul'a 3 yeni House Cafe açacaklarını belirterek, "Son bir yıldır yeni mekan açmıyorduk. Kurumsallaşma sürecimizi tamamlamaya odaklanmıştık. İstanbul'daki restoranları açtıktan sonra Anadolu'da şube açacağız. Şu anda 11 şubemiz var" dedi. Özdemir, son dönemde otel tarafına ağırlık verdiklerini belirterek şöyle devam etti: "Galatasaray'da 20 odalı The House Otel'i açtık. 50 odalı ikinci oteli temmuz ayında Abdi İpekçi caddesinde Prada mağazasının üstünde açacağız. Üçüncü otelimizin çalışmaları da temmuz ayında başlıyor. Ortaköy House Cafe'nin üstünde 27 odalı olacak. Otel tarafında da büyüme kararı aldık."
Nevin Donat/Milliyet


Geri Dön