09 / 09 / 2024

Hugo Boss Nişantaşı'nda yer bakıyor

Hugo Boss Nişantaşı'nda yer bakıyor

Alman moda devi Hugo Boss, rakiplerinin akın ettiği Türkiye pazarında yönetimi ele aldı



Orjin Grup'la işbirliğini sona erdiren ve 2010'da yoluna kendi devam edecek olan marka, Nişantaşı'na geri dönüyor,  Ankara  ve Bağdat Caddesi'nde de yer arıyor.

Yabancı moda devlerinin Türkiye pazarına akın etmesi Alman moda devi Hugo Boss'u da harekete geçirdi. 1999 yılından beri Türkiye'de Orjin Grup'la hareket eden Hugo Boss, işbirliğini sona erdirerek Şubat 2010'dan itibaren yönetim ve büyüme planlarını kendi yürütmeye karar verdi. Daha önce Nişantaşı'ndaki mağazasını kapatan, İstinyePark'ta bulunan mağazasını da Prada'nın 2010'da açacağı mağaza nedeniyle küçülten marka, Şubat 2010'dan itibaren aynı zamanda üretim üssünün bulunduğu İzmir'den yönetileceği için büyüme planları da yapmaya başladı. Bu planlara göre marka önce, Prada, Hermes, Louis Vuitton gibi dünya devlerinin akın ettiği 'lüksün mabedi' olarak tanımlanan Nişantaşı'nda yeniden bir mağaza açacak, ardından da Ankara'da bir açılış gerçekleştirecek. Marka, İstanbul'un Nişantaşı gibi diğer önemli alışveriş caddelerinden biri olan Bağdat Caddesi'nde de yer bulmak için arayışa girmiş durumda.

10 yıllık işbirliği bitti

Hugo Boss'la yaklaşık 10 yıldır Türkiye pazarında işbirliği yapan Orjin Grup'un eşbaşkanı Zafer Yıldırım, markayla uzun zamandır çalıştıklarını ama 1-2 yıldır Almanlar'ın pazardaki faaliyetleri kendilerinin yürütmeyi düşünmeye başladıklarını belirterek, “Biz de bu nedenle markaya çok fazla asılmadık. Türkiye pazarında mevcut büyüklüğünü korumaya çalıştık ama agresif büyüme planları yapmadık. Bunu Almanlara bıraktık” dedi. Hugo Boss'un aslında Orjin Grup çatısı altında varlığını sürdüreceği kesin olsa markanın şu anda 5 mağazaya ulaşmış olabileceğini de vurgulayan Yıldırım, “Bundan sonra markayı Almanlar büyütecektir” diye konuştu.

Hugo Boss'un tüm dünyada yönetim merkezini üretim üssünün bulunduğu yere taşıdığını aktaran Yıldırım, “Türkiye'de ise burası İzmir. Hugo Boss Ege Serbest Bölgesi'nde üretim yapıyor ve buradan dünyaya ihracat gerçekleştiriyor” açıklamasını yaptı. Hugo Boss'un 2008'de perakendede yaklaşık 8 milyon dolar ciro gerçekleştirdiğini söyleyen Yıldırım, bu rakamın kriz nedeniyle 2009'da yüzde 20'lik gerilemeyle 6.5 milyon dolar seviyesinde olacağını ancak potansiyelinin yüksek olduğunu sözlerine ekledi.

İzmir'de üretim üssü kurdu

- 1999'dan beri Türkiye pazarında olan Hugo Boss İzmir'de bir üretim üssü kurdu. Buradan dünyaya kadın giyim, spor giyim, takım elbise, gömlek satıyor. Çalışan sayısı 3 bin düzeyinde.

- Hugo Boss dünya genelinde 110 ülkede 6 bin 100 satış noktasında bulunurken mağaza sayısı ise 330.

- Marka özellikle Asya ve Güneydoğu Avrupa'da büyüme planları yapıyor.

- Hugo Boss markasının Boss adı altında Black, Selection, Orange, Green gibi serileri bulunuyor.
Hale Tüzün/Vatan


Geri Dön