Ekonomi

Hükümetten dikkat çeken asgari ücrete zam açıklaması: Ne zaman yapılacağını göreceğiz

Herkesin merakla beklediği asgari ücret ile ilgili TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz "Asgari ücretle ilgili değerlendirmenin ne zaman yapılacağını göreceğiz" dedi. Yüzde 69,97'lik yıllık enflasyon Şubat 2002'den beri görülen en yüksek yıllık enflasyon oldu

TÜİK, Nisan ayında enflasyonu yüzde 69,97 şeklinde açıkladı. Yüzde 69,97'lik yıllık enflasyon Şubat 2002'den beri görülen en yüksek yıllık enflasyon oldu. Şubat 2002'de yıllık enflasyon artışı yüzde 73,2 olarak kayıtlara geçmişti. Üretici fiyat endeksinde her ay yaşanan artış, resmi enflasyonun da birkaç ay sonra üç haneleri görmesine neden olabilir.

Asgari ücrete yapılacak zam enflasyondaki artış baz alınarak yapılacak. Asgari ücrete yılbaşında yapılan yüzde 50 zam yılın ilk 4 ayında eridi.. Hükümet asgari ücrete önce "zam yok" dese de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretle çalışanların enflasyona ezdirilmeyeceğini açıkladı. Hükümetin asgari ücrete Temmuz'da güncelleme yapması bekleniyor. 

Milyonlarca çalışan asgari ücrete gelecek zam miktarıyla ilgili hükümetin açıklamalarına odaklandı. 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz'dan asgari ücrete ikinci zam tartışmalarıyla ilgili dikkat çeken sözler geldi. Kanal 7 ekranlarında yayınlanan Başkent Kulisi programına katılan Yılmaz, "Asgari ücretle ilgili değerlendirmenin ne zaman yapılacağını göreceğiz. Hükümetimiz başından beri hiçbir zaman ücretleri enflasyona ezdirmedi" ifadelerini kullandı.

"YIL ORTASINDA DA ZAM YAPILACAĞINI DUYURUYORUZ"

Yılmaz'ın konuyla ilgili diğer açıklaması şu şekilde: "Bir süre daha enflasyon ile yaşayacağız. Ama hükümetimiz bu enflasyon ile mücadele ederken bir yandan da dar gelirli kesimlileri enflasyona ezdirmemeye çalışıyor. KDV indirimleri yapıldı, emekliye memura zamlar yapıldı. Şimdi yıl ortasında da zam yapılacağını duyuyoruz."

Hangi memur ve emeklinin maaşına ne kadar zam gelecek kalem kalem açıklandı! 9 bin 500 lirayı bulacak

Zamlı asgari ücretin miktarı belli oldu! Bakın kaç lira fark edecek?

Ayçiçek yağlarına görülmemiş zam! Raftaki etiket fiyatını görenler sebebini öğrenince çaresiz kaldı

Hükümete sürpriz zam teklifi: Maaşlara yüzde 75 yansıtılsın