25 / 07 / 2024

Hükümetten tüm herkese müjde! Şartları sağlayanlara 10 bin TL verilecek

Hükümetten tüm herkese müjde! Şartları sağlayanlara 10 bin TL verilecek

28 Mayıs seçimleri sonrası hükümet destek ödemelerine hız kesmeden devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Temmuz ayında Aile katkı ödemelerinin sonlanması ile beraber, düşük bütçeli ailelere vatandaşlık aylığı verileceğini duyurdu.


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, hususla alakalı açıklamalar yaparak kriterlerin büyük bir bölümünün zaten var olduğunu söyledi. Bütünleşik sosyal yardım sistemi Birleşmiş Milletler ölçeğinde başarılı bir uygulama olarak kabul görmektedir. Herhangi bir vatandaşımız sosyal yardımlardan yararlanmak istediğinde, ev ziyaretleriyle vatandaşın durumunu tespit etmektryiz. Hanedeki kişi sayısı, engelli ve yaşlı şahısların varlığı, çocukların varlığı, geliri olan kişi sayısı ve gelir seviyesi gibi etkenleri ölçümlediğimiz bir sistemimiz bulunmaktadır. Aynı aileden birkaç kişi vatandaşlık aylığından faydalanabilecektir. Sosyal yardımlarımız haneye yönelik olarak yapılmaktadır.

Hükümetten tüm herkese müjde! Şartları sağlayanlara 10 bin TL verilecek

Vatandaşlık ylığı başvuruları, ne zaman verileceği ve aynı aileden kaç kişinin yararlanabileceği hususları hakkında henüz kesin bir bilgi yok. Fakat Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, Aile Destek Programı deneyimlerinden yola çıkarak ilerideki dönemde programı koruyucu ve önleyici sosyal yardımları kapsayan bir vatandaşlık aylığına dönüştürmeyi hedeflediklerini ifade etmiştir. Detayları ilerleyen aşamada kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtmiştir

Cumhurbaşkanından memur ve emeklinin yüzünü güldürecek haber! Temmuz ayı bereketli geçecek

Uzmanlardan kritik uyarı! Enflasyon baskısı arttıkça faiz oranları yükselecek

Enflasyon, en çok toplumun en savunmasız ailelerini vuruyor

Geri Dön