29 / 04 / 2024

Emeklilere Cumhuriyet'in 100. yılında ikramiye müjdesi: 29 Ekim'de 5 bin TL verilecek mi?

Emeklilere Cumhuriyet'in 100. yılında ikramiye müjdesi: 29 Ekim'de 5 bin TL verilecek mi?

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı hükümetten gelecek açıklamaya çevrildi. Emeklilere 5 bin TL ikramiye haberi gündeme bomba gibi düşmüştü. Peki, 29 Ekim'de 5 bin TL verilecek mi? İşte detaylar...



Emeklilerin gözü kulağı Meclis'ten gelecek habere çevrildi. Emeklilere senede 2 defa ikramiye veriliyor. Ancak bu yıla özel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda da emekli ikramiyesi verileceği iddia edildi.

Bu noktada emeklilere, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda 50 bin Türk Lirası ikramiye verilip verilmeyeceği, milyonlarca emekli tarafından sorgulanmaya başladı. Her sene Kurban ve Ramazan Bayramı vesilesiyle ikramiye alan emeklilere, Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle 5 bin TL ikramiye verileceği gündemde yer alıyor. Peki, emeklilere 29 Ekim'de 5 bin TL ikramiye verilecek mi?

EMEKLİLERE 5 BİN TL İKRAMİYE NE ZAMAN VERİLECEK?

NTV'de yer alan detaylara göre, yaklaşık 17 milyon emekli Kurban ve Ramazan Bayramı'nda  2 defa ikramiye alıyor. Bu sene Cumhuriyet'in 100. Yılı dolayısıyla, 3'üncü ikramiye ödenmesinin gündeme geldiği iddiaları sosyal medyada gündem olmaya devam ediyor.

Bu çerçevede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı uzmanlarının düzenleme için hazırlıklar başlattığı konuşuluyor.

Açıklamanın bakanlık tarafından sürdürülen çalışmaların tamamlanmasının ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi kamuoyuna duyurulacağı tahmin ediliyor.

 Emeklilere Cumhuriyet in 100. yılında ikramiye müjdesi: 29 Ekim de 5 bin TL verilecek mi?

100. YIL İKRAMİYESİ 5.000 LİRA MI OLACAK?

Normal koşullarda Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde ödenen bayram ikramiyeleri son olarak 2 bin liraya çıkarılmıştı.

Cumhuriyet’in 100. yılına özel verileceği gündeme gelen Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinin 5 bin lira olacağı konuşulanlar arasında. Fakat çalışmaya dair detaylar belli olmadığından somut bir açıklama yer almıyor.

Cumhuriyet’in 100. yılına özel verileceği belirtilen ikramiye tek seferlik olacağı iddia edilirken bu nedenle normalde ödenen bayram ikramiyelerinden fazla olması bekleniyor.

 Emeklilere Cumhuriyet in 100. yılında ikramiye müjdesi: 29 Ekim de 5 bin TL verilecek mi?

AK PARTİ'DEN EMEKLİ İKRAMİYESİ AÇIKLAMASI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, emeklilere Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Dağ, "Bakanlıklarımız bu konuda hem emeklilerimizin bize gelen taleplerini karşılamak noktasında hem de bütçe dengesi pozisyonundaki hususu masaya yatırmak suretiyle en doğru kararı vermek için çalışmalarını hızla yapıyorlar." dedi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat açıkladı! Konut ve araba satışında yeni dönem 1 Kasım'da resmen başlıyor!

O ilde ekmeğe zam: 200 gram ekmeğin fiyatına bir yılda yüzde 100 arttı!

Bulvar Balmumcu geliyor! Yeni proje!


Geri Dön