05 / 05 / 2024

Hulusi Belgü: AVM kiraları genelde euro seviyesinde!

Hulusi Belgü: AVM kiraları genelde euro seviyesinde!

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sami Kariyo, "Ürünlerin çoğu yurtdışından temin ediliyor ve sektör maliyet ile kârlılıkta sıkışmış durumda. Bu noktada yurtdışı önem kazanıyor. " dedi..



Dolar kurunun önlenemez yükselişi perakende sektörünü de tedirgin bekleyişe sürüklüyor. Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sami Kariyo, "Ürünlerin çoğu yurtdışından temin ediliyor ve sektör maliyet ile kârlılıkta sıkışmış durumda. Bu noktada yurtdışı önem kazanıyor. Kuvvetli ihracat yapan firmalar, doların yükselişine karşı kendini korumuş olacak. Daha çok markayı yurtdışında göreceğiz. Dernek olarak bununla ilgili çalışma yapıyoruz ama 2015'te kârlarda düşüş olacaktır" dedi. 


'Büyük zamlar olmaz' 

POSTA sponsorluğunda gerçekleşen AVM Yatırımları Konferansı sonrası sorularımızı yanıtlayan Sami Kariyo, dövizdeki dalgalanmaya karşı sektörün elinde cevap verebilme enstrümanları olduğunu söyledi. Yükselen doların tüketiciye ciddi yansıması olmayacağını vurgulayan Sami Kariyo, "Perakendeci ürünlere maliyetteki artış kadar zam yapamaz. Tüketicinin belli bir alım gücü var. O alım gücünün üstünde zam yaparsanız malı satamazsınız. O yüzden büyük zamlar yok" diye konuştu. 


Alışveriş Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü de şunları söyledi: "AVM kiraları genelde euro ve euro da yatay seviyede. Dolar her yükseldiğinde perakendeci problem yaşıyor. Bir yerde durulur diye bekliyoruz. Kriz olacağını hissedersek erteleme ve iptaller olur ama şu anda Türkiye'de kriz öngörmüyoruz. Artık kolay kolay krize girmeyen dinamik bir Türkiye var karşınızda. Sermayesi güçlü şirketler ile işadamlarımız dünya ekonomisinde önemli yer tutuyor." 



Posta


Geri Dön