29 / 04 / 2024

Hüsrev Kutlu Adıyaman otogarı hakkında merak edilenleri yanıtladı!

Hüsrev Kutlu Adıyaman otogarı hakkında merak edilenleri yanıtladı!

Mercan TV’de ‘Söz Sizde’ programının konuğu olan Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, merak edilen tüm sorulara cevap verdi.



Mercan TV ekranlarında Mustafa İlik’in hazırlayıp sunduğu ‘Söz Sizde’ programının konuğu olan Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, merak edilen birçok konuya açık yüreklilikle cevap verdi.


Özellikle son günlerin en çok tartışılan konusu olan otogar ile ilgili eleştirilere yanıt veren Başkan Kutlu, otogarın yapım aşamasında ve sonrasında yaşanan sorunları sıraladı. Kutlu, “Yeni otogarın buraya yapılmaması için dönemin Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan ile en az on kez görüştüm. Her görüşmemde de ikna ettim. Ancak yine de otogar şu an ki yerine yapıldı. Bu otogarın ilimize maliyeti 25 milyon TL’dir. Otogarın kendi döneminde yapıldığını söyleyen eski yönetim tek bir kuruş dahi ödeme yapmamıştır. Bütün parası bizim dönemimizde ödendi. Bunların yanında, otogar tamamlandığında yolu bile yoktu. Biz yaptık. Bu aşamalar tek tek aşıldıktan sonra şimdide firmalar otogarın çok büyük olduğunu ve kira bedelini, ortak giderlerini ödeyemeyeceklerini söyleyerek buraya gelmek istemediklerini açıkladılar. Bizde firma yetkilileriyle ve ihaleyi alan şirket yöneticileriyle bir toplantı yaptık. Yine anlaşmazlıkla sonuçlansa da sonuç olarak burası açılacak. Ancak burası açıldıktan sonra buraya eski belediye başkanımız M. Necip Büyükaslan’ın ismini vermeyi düşünüyorum. Her gelen buraya böyle otogarı kimin yaptığını bilsin. Eğer ismini veremesek bile, bir tabela hazırlatıp, ‘Bu otogar M. Necip Büyükaslan döneminde yapılmıştır’ türünden bir yazıyı ben astıracağım. Otogarın faaliyete başlaması için talepte bulunduğumuz Yapı Kullanma Belgesini aldıktan sonra eski otogarın boşaltılıp yeni otogara taşınmaları için Adıyaman’daki otobüs firmalarına yazımızı göndereceğiz ve 30 gün içerisinde yeni otogarda faaliyete başlayacağız. Memleketimiz için inşallah hayırlısı olur” diye konuştu.


Belediyenin diğer çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Kutlu, programın ikinci bölümünde izleyicilerden gelen soruları yanıtladı. Başkan kutlu, 2015 yılında döktükleri asfaltın Adıyaman tarihinde bir dönemde en çok dökülen asfalt olduğuna inandığını ve 2016 yılında bunu bile aşmayı planladıklarını dile getirdi.



Adıyaman Haber


Geri Dön