03 / 05 / 2024

Hyundai'den 4,3 milyar dolarlık pil tesisi yatırımı

Hyundai'den 4,3 milyar dolarlık pil tesisi yatırımı

Hyundai Motor Group ve LG Energy Solution Perşembe günü , Hyundai'nin güneydoğu Georgia'daki yeni elektrikli araç montaj fabrikasının bir parçası olarak 4,3 milyar dolarlık bir elektrikli pil fabrikası kuracaklarını duyurdu.



Hyundai Motor Co. CEO'su Jaehoon Chang yaptığı açıklamada, şirketin Kuzey Amerika'da elektrikli Hyundai ve Kia araçları üretme çabalarını hızlandırmak istediğini açıklayarak, pil fabrikasının "küresel EV geçişine öncülük etmek için güçlü bir temel oluşturacağını" söyledi.

Chang, "Hyundai Motor Group, küresel otomobil endüstrisinde liderlik konumunu güvence altına almak için elektrifikasyon çabalarına odaklanıyor" dedi.

Güney Koreli otomobil üreticisi, 2022'de   Savannah'ın hemen batısındaki Ellabell'de elektrikli araçlar ve piller monte etmek için 5,5 milyar dolar yatırım yapacağını söyledi. Tesisin 8.100 çalışanı olması ve 2025 yılında araç üretmeye başlaması planlanıyor.

Hyundai den 4,3 milyar dolarlık pil tesisi yatırımı

Cumhuriyetçi Vali Brian Kemp'in sözcüsü Garrison Douglas, 3.000 kişilik pil fabrikasının toplam 8.100 istihdamın bir parçası olacağını ve 4.3 milyar $'lık yatırımın daha önce açıklanan toplam 5.5 milyar $'ın bir parçası olacağını söyledi.

Hyundai'den 4,3 milyar dolarlık pil tesisi yatırımı


Geri Dön