18 / 05 / 2024

Hyundai'den 4,3 milyar dolarlık pil tesisi yatırımı

Hyundai'den 4,3 milyar dolarlık pil tesisi yatırımı

Hyundai Motor Group ve LG Energy Solution Perşembe günü , Hyundai'nin güneydoğu Georgia'daki yeni elektrikli araç montaj fabrikasının bir parçası olarak 4,3 milyar dolarlık bir elektrikli pil fabrikası kuracaklarını duyurdu.



Hyundai/LG fabrikasının, bitişik araç montaj fabrikasının öngörülen ilk üretimi olan yılda 300.000 elektrikli araç için pil tedarik edebilmesi bekleniyor. Hyundai, Georgia fabrikasının daha sonra yılda 500.000 araç üretecek şekilde genişletilebileceğini söyledi.

Kemp yaptığı açıklamada, "Geçen yılın Mayıs ayında Georgia, Hyundai Metaplant'ı indirdiğinde tam olarak tasavvur ettiğimiz şey buydu ve bu proje, Georgia'nın ülkenin EV başkenti olma yolundaki en son kilometre taşıdır" dedi.

Montaj ve akü fabrikalarına ek olarak,  otomobil parçası tedarikçileri,  Hyundai tesisi çevresindeki bölgede 2 milyar dolardan fazla yatırım yapma ve 4.800 kişiyi işe alma sözü verdi.

Duyurular,   Amerika Birleşik Devletleri'nde bir elektrikli aracın ve akülü arazi koşusunun bir parçası. ABD Enflasyon Azaltma Yasası uyarınca, EV'lerin Kuzey Amerika'da monte edilmesi ve pil parçalarının ve minerallerinin belirli bir yüzdesinin, tam 7.500 $ EV vergi kredisine hak kazanmak için Kuzey Amerika'dan veya ABD'li bir serbest ticaret ortağından gelmesi  gerekir.

Hyundai den 4,3 milyar dolarlık pil tesisi yatırımı

Şu anda, hiçbir Hyundai veya Kia aracı vergi kredisi için uygun değildir.

Gürcistan'dan Demokrat ABD Senatörü Jon Ossoff yaptığı açıklamada, “IRA'nın üretim teşvikleri Gürcistan'a istihdam ve yatırım getirmeye devam ediyor” dedi. “Hedefim, Gürcistan'ı gelişmiş enerji üretiminde dünya lideri yapmak.

LG, federal teşviklerin üreticileri nasıl cezbettiğinin bir örneğinde, bunun ABD'de faaliyette olan veya yapım aşamasında olan yedinci pil fabrikası olacağını söyledi ve ülkedeki üretimi genişletme çabalarını yoğunlaştırdığını söyledi.

Bu, Hyundai'nin Gürcistan'da inşa etmek için ortak olduğu ikinci büyük elektrikli pil fabrikası. Güney Koreli SK Group'un bir birimi olan  Hyundai ve SK On, Aralık ayında  Atlanta'nın kuzeybatısında ABD'de üretilen Hyundai ve Kia elektrikli araçlarına elektrik pilleri tedarik edecek yeni bir fabrika inşa etmek için ortaklaşa 4 ila 5 milyar dolar arasında yatırım yapacaklarını duyurdular. 2025 yılında Cartersville'de üretime başlaması ve 3.500 kişiye istihdam sağlaması planlanıyor.

Dünyayı kasıp kavuran OpenAI'a 100.000 Dolarlık Hibe

Çip Devi Nvidia'nın değeri %24 yükseldi

Müjdeyi Bakan Derya Yanık verdi! O Ödemelere yüzde 70 zam geliyor


Geri Dön