28 / 04 / 2024

Dünyayı kasıp kavuran OpenAI'a 100.000 dolarlık hibe

Dünyayı kasıp kavuran OpenAI'a 100.000 dolarlık hibe

Ünlü ChatGPT yapay zeka sohbet robotunun arkasındaki güç olan OpenAI, Perşembe günü yaptığı açıklamada, yapay zeka yazılımının önyargı ve diğer etkenleri ele almak için nasıl yönetilmesi gerektiğini tespit etmek üzere 1 milyon dolarlık bir fondan 10 eşit hibe sağlanacağını söyledi.



Çılgınca popüler olan ChatGPT yapay zeka sohbet robotunun arkasındaki girişim OpenAI, Perşembe günü yaptığı açıklamada, yapay zeka yazılımının önyargıyı ele almak için nasıl yönetilmesi gerektiğini belirlemeye yönelik demokratik süreçleri araştıran deneyler için 1 milyon dolarlık bir fondan 10 eşit hibe vereceğini söyledi. 

Fonun ilan edildiği bir blogta göre, 100.000 dolarlık hibe, AI'nın tanınmış kişileri eleştirmesi gerekip gerekmediği ve dünyadaki "medyan birey" olarak neyi kabul etmesi gerektiği gibi soruları yanıtlamak için zorlayıcı çerçeveler sunan alıcılara gidecek.

ChatGPT gibi yapay zeka sistemlerini eleştirenler, görüşlerini şekillendirmek için kullanılan girdiler sebebiyle doğaları gereği önyargıları olduğunu söylüyor. Kullanıcılar, hangi sorguları yanıtladıklarına bağlı olarak yapay zeka yazılımından ırkçı veya cinsiyetçi çıktı misalleri bulmuşlardır. Alphabet Inc'in GOOGL.O Google'ı ve Microsoft Corp'un MSFT.O Bing'i gibi arama motorlarının yanı sıra çalışan yapay zekanın inandırıcı bir şekilde yanlış bilgiler üretebileceğine dair endişeler artıyor .

Dünyayı kasıp kavuran OpenAI a 100.000 dolarlık hibe

Microsoft'tan 10 milyar dolar ile katkı sağlanan OpenAI, yapay zekanın düzenlenmesi çağrısına liderlik ediyor. Yine de son zamanlarda, çok külfetli olabileceğini söylediği önerilen kurallar nedeniyle Avrupa Birliği'nden çekilmekle tehdit etti.

Dünyayı kasıp kavuran OpenAI'a 100.000 Dolarlık Hibe


Geri Dön