14 / 05 / 2024

Dünyayı kasıp kavuran OpenAI'a 100.000 dolarlık hibe

Dünyayı kasıp kavuran OpenAI'a 100.000 dolarlık hibe

Ünlü ChatGPT yapay zeka sohbet robotunun arkasındaki güç olan OpenAI, Perşembe günü yaptığı açıklamada, yapay zeka yazılımının önyargı ve diğer etkenleri ele almak için nasıl yönetilmesi gerektiğini tespit etmek üzere 1 milyon dolarlık bir fondan 10 eşit hibe sağlanacağını söyledi.



OpenAI CEO'su Sam Altman Reuters'e "AB AI Yasası'nın var olan taslağı aşırı düzenleyicidir, ancak geri çekileceğini işittik" dedi. "Hala bunun hakkında laf ediyorlar."

Girişimin hibeleri, çok fazla yapay zeka araştırmasını finanse etmek için fazla ileri gitmeyecektir. Yapay zeka mühendisleri ve kızgın sektörde çalışan diğerlerinin maaşları kolayca 100.000 ABD Dolarını aşıyor ve 300.000 ABD Doları veya daha fazlasına kadar çıkabiliyor .

Dünyayı kasıp kavuran OpenAI a 100.000 dolarlık hibe

OpenAI, blog gönderisinde "tüm insanlığa yarar sağlamalı ve mümkün olduğunca kapsayan bir şekilde olmalıdır" dedi. "Bu yönde ilk adımı atmak için bu hibe uygulamasına start veriyoruz."

San Francisco girişimi, finansmanın neticelerinimn yapay zeka yönetişimi hakkındaki kendi görüşlerini şekillendirebileceğini, ancak hiçbir tavsiyenin "bağlayıcı" olmayacağını ifade etti..


Geri Dön