19 / 05 / 2024

Hz. Osman Camii açıldı!

 Hz. Osman Camii açıldı!

Hz. Osman Camii dualarla ibadete açıldı. Açılışa Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve çok sayıda mahalle sakini katıldı





Hz. Osman Camii dualarla ibadete açıldı. Açılışa Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.


Esenyurt Süleymaniye Mahallesinde açılışı yapılan Hz. Osman Camii, mahalle sakinleri tarafından yoğun ilgi gördü. Açılışta konuşma yapan, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu Camilerin önemine değindi.


 “CAMİ DEĞİLDE MEYHANE Mİ YAPALIM”

Başkan Kadıoğlu, “Birileri çıkmış Başkan Kadıoğlu Esenyurt ’ta çok Cami yapıyor, diye etrafta beni eleştiriyor. Bizler Müslüman bir milletiz ve tabi Cami yapacağız. Cami yapmayıp da Meyhanemi yapalım. Bakın Esenyurt’a ilk geldiğimizde bazı mahallelerde, ana caddelerde meyhane ve birahaneler vardı. Halkımız bundan çok rahatsızdı ve ilk icraatımız yasaya aykırı olan bu ve bu tür işletmeleri hemen kapatmak oldu. Benim vatandaşım şimdi sokağa rahat çıkıp akşam ise işten dönerken rahat dönüyor. Burada Cami hizmetlerimiz sadece Esenyurt ’la sınırlı değil Kırcaali’ ye Kuran Kursu yapacağız. Bir zamanlar millet kendi cebinden biriktirip, biriktirip mahallesinde Cami yapmaya çalışırdı. Ancak halkın başındaki yerel yönetim destek vermek yerine Zabıtalar engel olurlardı. Çok şükür bugün bu tablolar artık geride kaldı. Belediyelerimiz halkıyla iç içe her türlü desteği veriyor ve hayırseverlerle beraber böyle projelere imza atıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. 


Mahalle sakinlerinden de olan Esenyurt Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Togay Çoban Mahallesine yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na çiçek takdimi yaptı.


Başkan Kadıoğlu ardından Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci söz alarak duygularını ifade etti. Kaymakam İnci, “ Bu mübarek günde böyle bir hizmete şahitlik etmek gurur verici ve böyle mübarek bir isim taşıyan bu camimizde Ezan sesleri hiç susmasın. Cami cemaati başta olmak üzere Mahalle sakinlerine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Protokol konuşmalarından sonrasında dualar eşliğinde kurdelesi kesilen Hz. Osman Camii ibadete açıldı.



Geri Dön