16 / 05 / 2024

İBB, mahalle mahalle paylaştı! İstanbul depreminde en çok kayıp bu mahallelerde olacak!

İBB, mahalle mahalle paylaştı! İstanbul depreminde en çok kayıp bu mahallelerde olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi deprem gündeminde,  beklenen İstanbul depreminde nerelerin en ağır hasarı alacağını,  beklenen ölü ve yaralı sayılarını tek tek açıkladı. Rakamlar tüyler ürpertici! İşte detaylar…



Türkiye’nin yaşadığı en yıkıcı depremlerden ikisini yaşayan Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaralar sarılmaya ve yaralılar çıkarılmaya devam ediyor.  Depremde güncel verilere göre 31 bin 974 kişi yaşamını yitirirken, 80 bin 278 kişi yara aldı.  Türkiye’nin bir çok ilinde ve Suriye’de hissedilecek oranda büyük olan depremler, 7,4 ve 7.6 büyüklüğünde meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) çalışmalarını sürdürürken, depremden etkilenen kentlerde yaşayan 195 bin 962 depremzedenin başka illere tahliyesinin gerçekleştiğini bildirdi.

Türkiye nüfusunun 4’te 1’inin yaşadığı İstanbul'da olacak depremin milyonlarca can kaybına ve yüzbinleri bulan binanın çökmesine yol açacağı öngörülüyor.

7,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM SENARYOSU HAZIRLANDI

İBB’nin hazırladığı deprem senaryosunda ise bu tablo rakamlarla birlikte çok daha netliğe kavuşuyor. İBB tarafından hazırlanan 'Olası İstanbul Deprem Kayıp Tahminlerinin Güncellenmesi Projesi'  çerçevesinde  7,5 büyüklüğünde bir deprem olması halinde,  kentin bütün ilçelerinin beklenen can kaybı ve hasarlı bina sayısı tahminleri yapıldı.

Buna göre Adalar bölgesinde 7,5 büyüklüğünde bir depremden en fazla Heybeliada etkilenecek. Adalar bölgesi tahminine göre böyle bir depremde adalarda 76 can kaybı olacağı, 61 kişinin ağır yaralanacağı öngörüldü.

Rapora göre Ataşehir ilçesinde en fazla İçerenköy Mahallesinin etkilenmesi beklenirken, ilçede toplamda 89 can kaybı, 47 ağır yaralı olması bekleniyor.

 İBB, mahalle mahalle paylaştı! İstanbul depreminde en çok kayıp bu mahallelerde olacak!

DEPREM SABIKALI AVCILAR’DA EN TEHLİKELİ MAHALLE DENİZKÖŞKLER

Avcılar’da en fazla etkilenen mahallelerin sırasıyla Denizköşkler, Cihangir ve Ambarlı mahalleleri olacağı, ilçede toplam 465 kişinin hayatını kaybedeceği, 239 kişinin ağır yaralanacağı, hastanede tedavi edilenlerin 1.385, hafif yaralıların 2.799 kişiyi bulacağı öngörülüyor.

1999 depreminde acı kayıplar yaşanan bir başka ilçe olan Bağcılar’da en riskli ilçeler ise Çınar, Kirazlı, Evren ve Demirkapı mahalleleri olurken, toplam 1.179 kişinin hayatın kaybetmesi, 652 kişinin ağır yaralanması bekleniyor.


Geri Dön