16 / 05 / 2024

İBB, mahalle mahalle paylaştı! İstanbul depreminde en çok kayıp bu mahallelerde olacak!

İBB, mahalle mahalle paylaştı! İstanbul depreminde en çok kayıp bu mahallelerde olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi deprem gündeminde,  beklenen İstanbul depreminde nerelerin en ağır hasarı alacağını,  beklenen ölü ve yaralı sayılarını tek tek açıkladı. Rakamlar tüyler ürpertici! İşte detaylar…



BAHÇELİEVLER’DE TAHMİN EDİLEN CAN KAYBI 1.633 KİŞİ

Bahçelievler ilçesinde en fazla hasar görecek mahalle Şirinevler, Siyavuşpaşa, Zafer, Bahçelievler merkez olarak belirtilirken, 1.633 kişinin öleceği, 879 kişinin ağır yaralanacağı öngörülüyor.

BAKIRKÖY VE BAŞAKŞEHİR

Kartaltepe ve Yeşilköy mahallelerinin en çok etkileneceği Bakırköy ilçesinde, ölü sayısının 1.046, yaralı sayısının 581 olacağı, Başakşehir’de ise en fazla Güvercintepe mahallesinin etkileneceği ve ilçede toplamda 71 kişinin ölebileceği tahmin ediliyor.

 İBB, mahalle mahalle paylaştı! İstanbul depreminde en çok kayıp bu mahallelerde olacak!

BAYRAMPAŞA VE BEŞİKTAŞ

Bayrampaşa’da Yıldırım ve Altıntepsi mahallelerinin en çok hasar alması ve 520 kişinin yaşamını yitirmesi bekleniyor. Ağır yaralı sayısının 340 olacağı tahmin ediliyor. Beşiktaş’ta en fazla Mecidiye Mahallesi’nin etkilenmesi ve 26 kişinin ölmesi bekleniyor.

BEYKOZ VE BEYLİKDÜZÜ

Beykoz’da en fazla Adnan Kahveci mahallesinin etkilenmesi ve 527 kişinin yaşamını yitirmesi bekleniyor.

Beylikdüzü’nde en fazla Piripaşa ve Örnektepe mahallelerinin etkilenmesi, toplamda 217 can kaybı, 150 yaralı olması öngörülüyor.  

BÜYÜKÇEKMECE

Hürriyet, Mimaroba, Sinanoba mahallelerinin en fazla etkileneceği  Büyükçekmece’de, 288 kişinin hayatını kaybedeceği, 154 kişinin ağır yaralanacağı tahmin ediliyor.

EN GÜVENLİ İLÇE ÇATALCA

Yapılan tahmine göre, depremde en güvenli ilçelerden biri olarak görünen Çatalca’da sadece 5 can kaybı tahmin ediliyor.

ESENLER VE ESENYURT

Esenler’de Ninehatun, Menderes ve Fatih mahalleleri öne çıkarken, 638 ölü, 352 ağır yaralı olacağı, Esenyurt’ta ise Saadetdere, Pınar, Namık Kemal, Mehterçeşme mahallelerinin en fazla etkileneceği, 1003 ölü ve 543 ağır yaralı olacağı öngörülüyor.

FATİH

İlçede en riskli mahalleler Kocamustafapaşa, Mevlanakapı, Şehremini, Yedikule olurken, 1.484 kişinin yaşamını yitirmesi, 985 kişinin ağır yaralanması, 3.897 kişinin hastanelerde tedavi görmesi bekleniyor.

GÜNGÖREN VE GAZİOSMANPAŞA

İlçede Güngören merkez ve Güneştepe en tehlikeli ilçeler olurken, ilçede toplam 754 kişinin yaşamını yitirmesi, 415 kişinin ağır yaralanması bekleniyor.

Gaziosmanpaşa’da merkez, Yenimahalle ve Sarıgöl’ün en fazla etkilenmesi, 140 can kaybı, 83 ağır yaralı olması öngörülüyor.

KARTAL VE KÜÇÜKÇEKMECE

Kartal’da Orhantepe ve Uğur Mumcu en riskli mahalleler olurken, 176 kişinin ölmesi ve 87 kişinin ağır yaralanması bekleniyor.

Cumhuriyet, Cennet, İnönü ve Tevfikbey ve Yeşilova mahallelerinin en çok etkileneceği Küçükçekmece’de 1.515 kişinin hayatını kaybedeceği, 925 kişinin yaralanacağı ve 4.079 kişinin hastanede tedavi göreceği öngörülüyor.

MALTEPE VE PENDİK

Maltepe’de Cevizli ve Bağlarbaşı en tehlikeli semtler olurken, 234 kişinin ölmesi ve 130 kişinin yaralanması bekleniyor.

Pendik’te Kavakpınar ve Kaynarca mahallelerinin en çok etkilenmesi beklenirken, 243 kişinin öleceği, 101 kişinin ağır yaralanacağı tahmin ediliyor.

SARIYER, SİLİVRİ, SULTANBEYLİ

Sarıyer’de merkez en fazla etkilenecek yer olurken, 33 kişinin ölmesi ve 21 kişinin yaralanması bekleniyor.

Silivri’de Alibey ve Piri Mehmet Paşa mahallelerinin en fazla etkilenmesi, 58 kişinin hayatını kaybetmesi, 27 kişinin yaralanması bekleniyor.

Sultanbeyli’de Hamidiye ve Mehmet Akif mahallelerinin en fazla etkilenmesi, 73 kişinin yaşamını yitirmesi ve 38 kişinin ağır yaralanması öngörülüyor.

İBB, mahalle mahalle paylaştı! İstanbul depreminde en çok kayıp bu mahallelerde olacak!

ŞİLE VE ŞİŞLİ

Şile ilçesinde can kaybı ya da yaralı beklenmiyor. Şişli’de Mimar Sinan ve Şifa mahalleleri en riskli olurken, toplam 268 kişinin ölmesi, 169 kişinin yaralanması bekleniyor.

TUZLA

Tuzla’da Necip Fazıl ve Cemil Meriç en riskli mahalleler olurken, 17 kişinin ağır yaralanacağı ve 42 kişinin öleceği tahmin ediliyor.

ÜMRANİYE VE ÜSKÜDAR

İlçede en riskli mahalle Mimar Sinan Mahallesi olarak belirtilirken, 95 ölü 42 ağır yaralı bekleniyor.

Üsküdar’da İcadiye ve Ferah mahalleleri riskli olarak gösterilirken, ölü sayısının 95, ağır yaralı sayısının 42 olacağı tahmin ediliyor.

ZEYTİNBURNU

Telsiz,  Çırpıcı, Nuripaşa en tehlikeli mahalleler olarak öne çıkıyor. İlçede 668 kişinin ölmesi, 374 kişinin ağır yaralanması bekleniyor.

Son dakika…  Cumhurbaşkanlığı kararı…. Kredi borçları 6 ay ertelendi!

Son dakika.... Devlet, başvurana koşulsuz şartsız 15 bin lira ödeyecek! Başvuru süresini kaçırmayın!

Milyonları ilgilendiriyor! İşte EYT'yi beklemeden erken emekli olmanın yöntemi!

Carrefoursa’da 32’li tuvalet kağıdı 64 lira birden ucuzladı! Bitmeden yetişin! 13 Şubat 2023 Fiyat Listesi


Geri Dön