15 / 05 / 2024

İBB'den ulaşıma en az yüzde 25 zam teklifi! İstanbul'da ulaşıma zam yapılacak mı? Şimdi bakın!

İBB'den ulaşıma en az yüzde 25 zam teklifi! İstanbul'da ulaşıma zam yapılacak mı? Şimdi bakın!

İstanbul’da yükselen maliyetler sebebiyle esnaftan ve işletmeci kurumlardan gelen talepler üzerine İBB tarafından hazırlanan toplu ulaşıma yüzde 24.79 oranında zam teklifi UKOME’de çoğunluktaki bakanlık temsilcilerinin oyları ile kabul edilmedi. İşte ayrıntılar...



Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan zam teklifi kapsamında, tam biletin 7.67 TL'den 9.57 liraya, takside kısa mesafe ücretinin 28 TL'den 35 liraya, minibüste indi-bindi ücretinin 5.25 TL'den 6.55 liraya, ortalama taksi dolmuş ücretinin de 13.25 TL'den 16.55 liraya yükselmesi talep edildi. 

Teklif UKOME'deki hükümet temsilcilerinin çoğunluk oyları ile kabul görmedi ve reddedildi. İstanbulkart dışındaki kredi kartı, ön ödemeli kart, banka kartı gibi açık çevrim kartların toplu ulaşımda kullanılması ile ilgili düzenleme de oybirliğiyle onaylandı. 

İBB den ulaşıma en az yüzde 25 zam teklifi! İstanbul da ulaşıma zam yapılacak mı? Şimdi bakın!

Zam teklifinin oylanmasından önce bir tartışma yaşandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 1. Bölge Müdürü Serdar Yücel zam teklifinin alınan prensip kararı gereği Aralık'ta görüşülmesi gerektiğine dikkat çekti. Yücel, konuyla ilgili açıklamasında "Toplu ulaşımı kullananların sosyoekonomik durumu belli. Toplu ulaşım,  dünyanın her yerinde belediyeler tarafından sübvanse ediliyor. Yerel yönetim toplu ulaşımı ucuz yapmak zorunda. Şu an toplu ulaşımı en pahalı kullanan vatandaşımız İstanbul'da. Biz zammı uygun görmüyoruz. Aralık ayında değerlendirilmesini öneriyoruz" diye konuştu. 

İBB den ulaşıma en az yüzde 25 zam teklifi! İstanbul da ulaşıma zam yapılacak mı? Şimdi bakın!

İETT Genel Müdür Yardımcısı İrfan Demet de konuyla ilgili açıklamalarda bulundu ve "İBB bizi yılda 10 milyar TL finanse ediyor artan akaryakıt fiyatları nedeniyle. Zam yapmayarak vatandaşı alması gereken hizmetten yatırımdan mahrum bırakıyoruz. Geçen yıl 1 litre motorin 2 tam bilet ile alınırken bu yıl 4 tam biletle 1 litre motorin alabiliyoruz. Bu zaruri zammın yapılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.  

Metro İstanbul Genel Müdürü Özgür Soy ise dünyada toplu ulaşım merkezinin hükümetler tarafından sübvanse edildiğinin altını çizerek, "Bizim hükümetimiz tek kuruş katkı vermedi. TCDD, THY fiyatlarını arttırıyor bakanlığın sesi çıkmıyor. Biz de bu zammı yapmak zorundayız" açıklamasında bulundu.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe ise konuyla ilgili olarak "Mecburiyetten zam istiyoruz. Hizmetlerin sürdürülebilirliği açısından mecburiyet olduğu için bu teklifi getiriyoruz" diye konuştu. 

TOKİ'ye 2023 bütçesinden 11.3 milyar TL kaynak ayrıldı! 

Ziraat, Vakıfbank ve Halkbank peş peşe açıkladı! 81 ilde başvurular başladı!

Çakılıyor... Elinde dolar olanlar acilen bakın! İbreler kırmızıya döndü! Dolar bu kadar oldu

12 ay boyunca 1.250 lira alacaksınız! Hesaplara bir bir yatıyor! Aile Destek Programı 27 Ekim 2022


Geri Dön