02 / 05 / 2024

İbrahim Aldemir: İzmir'de çarpık yapılaşmayı kentsel dönüşüm kurtaracak!

İbrahim Aldemir: İzmir'de çarpık yapılaşmayı kentsel dönüşüm kurtaracak!

Kentsel dönüşümle ilgili İzmir'de yapılabilecek çalışmalar için önemli tespitler ve görüşmeler yapılmalı" diyen Ulukent Kooperatifler Birliği Genel Başkanı İbrahim Aldemir, İzmir'in çağdaş mimarisiyle dünya şehri haline geldiğini söyledi...




"Kentsel dönüşümle ilgili İzmir'de yapılabilecek çalışmalar için önemli tespitler ve görüşmeler yapılmalı" diyen Ulukent Kooperatifler Birliği Genel Başkanı, Türkkent Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Aldemir, diğer ülkelerde kısa sürede hayata geçirilen yatırımlar ve çağdaş mimarisiyle dünya şehri haline geldiklerine dikkat çekti. 


İzmir'de yeni inşaat yapılacak arazi üretme konusunda büyük sıkıntı olduğunu ve mevcut yapıların yüzde 85'inin dönüştürülmesi gerektiğini de vurgulayan Aldemir, "Kentsel dönüşüm ve şehir planlaması konusunda yapılması gereken çok iş var. 


Kentimizin tarihsel yapısına ve dokusuna uygun, çağdaş ve yaşanılabilir binalarla yeniden inşa etmek en büyük hayalimiz. 


İzmir'e ve ülkemize dünya standartlarında binalar yapmak için bir güç birliği projesine imza attık. İzmir'i dünyada bir çekim merkezi konumuna yükselteceğiz" şeklinde konuştu. 


Ekonomik Çözüm


Geri Dön