02 / 10 / 2024

izmirin çarpık yapılaşması nasıl çözülür

izmirin çarpık yapılaşması nasıl çözülür

Kentsel dönüşümle ilgili İzmir'de yapılabilecek çalışmalar için önemli tespitler ve görüşmeler yapılmalı" diyen Ulukent Kooperatifler Birliği Genel Başkanı İbrahim Aldemir, İzmir'in çağdaş mimarisiyle dünya şehri haline geldiğini söyledi...

O ilde 3 yılda 6 milyon 767 bin metrekare yeni inşaat izni verildi! Dağ, taş inşaat oldu!

Bilimsel toplantılarda çarpık yapılaşmasıyla örnek gösterilen Kuşadası’nda, koronavirüs pandemisinin başladığı 2020'den bu güne 5 milyon 856 bin 908 metrekaresi konut olmak üzere 6 milyon 767 bin metrekare yeni inşaat izni verildiği belirlendi. Plansız yapılaşmaya dikkat çekildi ve riskler tek tek a

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yatay mimariyle şehirlerimize nefes aldırdık!

Çarpık yapılaşmayla ilgili önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dikey mimari yerine yatay mimariyi teşvik ederek şehirlerimize nefes aldırdık" dedi.

Datça Alavara Koyu’ndaki yapılaşmanın önünü açan karara yargıdan dur!

Yargı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan, Datça’nın en güzel koylarından doğa harikası Alavara Koyu’nun doğal sit derecesinin azaltılması ve yapılaşmasını sağlayan kararı için iptal dedi.

Olimpos’ta itirazlar karşılık buldu: Yapılaşmaya kısmen dur dendi!

Olimpos için hazırlanan imar planına ve plan hükümlerine ilişkin meslek örgütleri ile vatandaşların itirazlarının bir kısmı Turizm Bakanlığı tarafından haklı görüldü. Bakanlık, yapılaşma koşulunu yüzde 30’a çıkaran ve tarım alanlarını imara açan plan notlarının değiştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı

Balat ve Sirkeci'de çarpık yapılaşma furyası!

Sirkeci'ye, Balat'a, Süleymaniye'ye nereye giderseniz gidin binaların önüne, üstüne, arkasına bu gecekondu plastik yerleşkeler hakim. Bu alanlarda yönetimler yetkilerine rağmen bu haksız, çirkin ve çarpık büyümeye göz yumuyor.

Olimpos imar planıyla çarpık yapılaşma engellenecek!

Olimpos Kazı Başkanı Prof. Dr. Yelda Olcay Uçkan, Olimpos'un imar planına ilişkin açıklamalarda bulundu. Uçkun, "Planla çarpık yapılaşmanın önüne geçilecek, bungalov tarzı evlerin yoğunluğu yüzde 50 oranında düşürülecek" dedi...

Mustafa Köleoğlu: Olimpos imar planıyla çarpık yapılaşmanın önüne geçilecek!

Dünyaca ünlü Antalya Kumluca’daki Olimpos’la ilgili Koruma Amaçlı İmar Planı'na onay verildi. Tepkilere sebep olan imar planının onaylanmasıyla ilgili olarak, Mustafa Köleoğlu, çarpık yapılaşmanın önüne geçileceğini belirtti.

81 il için çarpık yapı alarmı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çarpık yapılar için düğmeye bastı. Bakanlık, 81 ilde örnek imar planı uygulamasına başladı ve 2020’de 13 ilde, 2023 yılına kadar ise tüm ülkedeki çarpık sahaları sona erdirecek projeler yapacak...

Çeşme Paşalimanı Koyu'ndaki yapılaşma meclis gündeminde!

Çeşme Paşalimanı Koyu'nda yapılan bir projenin imara ve deniz kıyı kenar yapılaşmasına aykırı olduğu iddiası meclis gündeminde konu oldu. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Konyaaltı'nda planlanan yerler yapılaşıyor!

Çakırlar bölgesinde 7 mahalleyi kapsayan halk buluşmasında konuşan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, ''Konyaaltı'nda planlanan yerlerin yapılaşması yüzde 90 seviyesinde tamamlandı. Yeni alanların planlanması lazım'' dedi.

İstanbul'daki kaçak yapılar için düğmeye basıldı!

Bodrum’daki çarpık yapılaşmaya kayıtsız kalmayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbullu vatandaşların şikayetleri için de düğmeye bastı.

Kentsel dönüşüm çarpık yapılaşmadan kurtarıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kentsel dönüşümü aynı zamanda ecdadın bize bıraktığı, tarihi ve kültürün dönüştürülmesi, çarpık yapılaşmadan kurtulmaya dönük büyük bir hamle olarak görüyoruz." diye konuştu.

İzmir çarpık yapılaşmadan kurtulacak!

AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeybekci, İzmir'in 'çamur, çukur, çöp, çarpık yapılaşma' sorunlarından kurtulacağını söyledi...

izmirin çarpık yapılaşması nasıl çözülür Haberi

izmirin çarpık yapılaşması nasıl çözülür


"Kentsel dönüşümle ilgili İzmir'de yapılabilecek çalışmalar için önemli tespitler ve görüşmeler yapılmalı" diyen Ulukent Kooperatifler Birliği Genel Başkanı, Türkkent Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Aldemir, diğer ülkelerde kısa sürede hayata geçirilen yatırımlar ve çağdaş mimarisiyle dünya şehri haline geldiklerine dikkat çekti. 


İzmir'de yeni inşaat yapılacak arazi üretme konusunda büyük sıkıntı olduğunu ve mevcut yapıların yüzde 85'inin dönüştürülmesi gerektiğini de vurgulayan Aldemir, "Kentsel dönüşüm ve şehir planlaması konusunda yapılması gereken çok iş var. 


Kentimizin tarihsel yapısına ve dokusuna uygun, çağdaş ve yaşanılabilir binalarla yeniden inşa etmek en büyük hayalimiz. 


İzmir'e ve ülkemize dünya standartlarında binalar yapmak için bir güç birliği projesine imza attık. İzmir'i dünyada bir çekim merkezi konumuna yükselteceğiz" şeklinde konuştu. 


Ekonomik...