28 / 04 / 2024

İbrahim Taban: Manisa Hurdacılar Sitesi bir an önce kurulmalı!

İbrahim Taban: Manisa Hurdacılar Sitesi bir an önce kurulmalı!

Manisa Hurdacılar Odası Başkanı Taban, ilde ayda 150 ton geri dönüşümden 1 milyon liradan fazla katkı sağlandığı açıkladı. Taban, Yunusemre ilçesinde Hurdacılar Sitesi'nin bir an önce kurulmasıyla ekonomiye daha fazla katkı sağlanacağını belirtti




Manisa Hurdacılar Odası Başkanı İbrahim Taban, çöpe atılan her türlü eşyanın geri dönüşümü sağlandığında ülke ekonomisine büyük katkılar sağladığını söyledi. Taban, Manisa'da ayda 150-200 ton arasında geri dönüşümün yapıldığını belirterek, bu durumun ayda 1 milyon liradan fazla gelirin elde edilmesi anlamına geldiğini kaydetti. Taban, Yunusemre ilçesinde Hurdacılar Sitesi'nin bir an önce kurulmasıyla ekonomiye daha fazla katkı sağlanacağını vurguladı. Taban, şunları kaydetti: "Manisa'daki hurdacılar 1 milyon liradan fazla değeri ekonomiye kazandırıyor. Her gün sanayi sitesine fabrikalar açılıyor, vatandaş biraz daha yeniliğe, teknolojiye alıştığı için geri dönüşüm daha da artıyor. En basiti telefonlar... Çöpe atılan telefonların makineleri bile geri dönüşümdür. Sen evinden eski koltuğu atıyorsun, geçen seyyar hurdacı bunu alıp getiriyor. Nüfus çoğaldıkça geri dönüşüm artıyor." 


Trafik için tehlike

Hurdacılar sitesi konusunda esnafların sıkıntı yaşadığını belirten Başkan Taban, "Manisa, büyükşehir olduktan sonra iki yeni ilçe kuruldu. Yeni ilçelere büyük görevler düşüyor. Hurdacılar Sitesi, Şehzadeler ilçesinde. Yunusemre ilçesinde site yok. Yunusemre'deki fabrikalardan sarılan mallar, eşyalar ebatları düzgün olmadığı halde araçlarla Hurdacılar Sitesi'ne geliyor. Burada işlendikten sonra Aliağa'ya gönderiliyor. Bu durum Manisa trafiği için tehlike oluşturuyor. Bundan dolayı Yunusemre'ye ikinci bir sitenin kurulması gerekiyor. Bu yönden belediye başkanlarımıza büyük görevler düşüyor" diye konuştu.



Yeni Asır


Geri Dön