29 / 04 / 2024

İGDAŞ Genel Müdürü: Yetkisiz tesisatçılara kombi taktırmayın!

İGDAŞ Genel Müdürü: Yetkisiz tesisatçılara kombi taktırmayın!

İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan, vatandaşları güvenli doğal gaz kullanımı konusunda uyararak, “Yetkisiz tesisatçılara kombi taktırmayın. İGDAŞ’ ın yetki verdiği bine yakın tesisatçı var” dedi....




İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan, vatandaşları güvenli doğalgaz kullanımı konusunda uyararak, “Yetkisiz tesisatçılar kombi taktırmayın. İGDAŞ’ın yetki verdiği bine yakın tesisatçı var” dedi.


Doğalgaz Cihazları Sanayicileri ve İşadamları Derneği (DOSİDER), yirminci kuruluş yıl dönümünü Taksim The Marmara Otel’de düzenlenen toplantıyla kutladı. Toplantıya DOSİDER Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan, GAZBİR Yönetim kurulu Başkanı Yaşar Arslan ve çok sayıda davetli katıldı.


Toplantıda konuşma yapan DOSİDER Başkanı Ömer Cihad Vardan doğalgaz kullanımının önemine işaret ederek , “Doğalgaz kullanımı çok önemli. Eskiden hava kirliliğinden bahsederdik. Doğalgazla bu son buldu” dedi.


İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan yaptığı konuşmada, DOSİDER’in 20’inci yılını kutlayarak, “20 yıldır birlikte çalışıyoruz. Birbirimizi tamamlıyoruz. Birlikte sosyal projeler yaptık. İGDAŞ olarak çeyrek asırlık bir şirketiz. Beş milyon üç yüz bin aboneye ulaştık. İstanbul’un hemen her tarafından şebekemiz var. Şile ve Silivri’nin birkaç köyü hariç İstanbul’da isteyen herkes doğalgaza ulaşıyor. Beş milyar metreküp gaz tüketiyoruz. İGDAŞ özellikle kaliteye son derece önem verdik. Hizmet kalitesinde mükemmellik noktasına geldik” dedi.


“BACA TIKALIYSA ZEHİRLENMELERE NEDEN OLUYOR”


Hizmet kalitesinde iyi bir noktaya geldiklerin belirten Aslan; “Doğalgazı nasıl güvenli tüketiriz onu anlatacağım. Kış aylarında doğalgaz zehirlenmeleri oluyor. İnsanlar ölebiliyor. Bunu önlemek için ne yapmak lazım. Sebebi ne bunun. Bacaların tıkalı olması zehirlenmelere neden oluyor. Bu olaylar özellikle kış aylarında oluyor. Kapı pencere kapanıyor. Dışarıdan içeriye hava gelmiyor. İçerde doğalgaz tam yanmıyorsa fakir yanma dediğimiz şekilde olursa karbonmonoksit oluşuyor. Baca da tıkalıysa zehirlenme oluyor. Önemli neden cihazları yanlış kullanıyoruz. Hermetik kombiyi bacalı, bacalıyı hermetik kullananlar var” diye konuştu.


“VATANDAŞLAR YETKİSİZ TESİSATÇIYA KOMBİ TAKTIRIYOR”


Vatandaşların yetkisiz kişilere kombi taktırmaması gerektiğini belirten İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan şunları söyledi; “Vatandaşımız yetkisiz kişiye bunları taktırıyor. Bizim yetki verdiklerimiz var. Bunlara gitmeyip de yetkisiz tesisatçıya giderek kombiyi taktırıyorlar. Bu yüzden üzücü hadiseler oluyor. Biz dağıtım şirketi olarak güvenli doğalgaz kullanımı kültürü oturtmamız gerek. Bunu biz yapıyoruz. Tasarruflu doğalgazı nasıl kullanırız bunu da yapmamız lazım. Biz yetkisiz tesisatçılara müdahale ettiriyoruz. Bizim yetki verdiğimiz bin civarında tesisatçı var. Kurallara uyarsak doğalgaz son derece güvenli bir yakıt.”


Yetkili tesisatçılara özel bir levha yaptırdıklarını söyleyen Aslan, “Bu levhalar yıl sonuna kadar yetkili tesisatçılara takılacak. Bu levhaları kapısında gördükleri tesisatçılara vatandaşlarımız kombilerini taktırsın” dedi.


Aslan hanelerdeki doğalgaz kullanımına da değinerek, “ 90’lı yıllarda İstanbul’da 100 metrekarelik bir dairede yıllık doğalgaz tüketimi 1600-1700 metreküpken, bu rakam günümüzde 1000 metreküpe düştü” diye konuştu.


Toplantı plaket verilmesi ve 20’inci yaş günü pastasının kesilmesiyle son buldu.


Erhan Yılmaz/İha



Geri Dön