11 / 05 / 2024

İhracatçı 13 milyar liralık kredi çekti

İhracatçı 13 milyar liralık kredi çekti

Türkiye İhracat Kredi Bankası, 2022 yılında 19,6 milyar dolar kredi ve 25,4 milyar dolar sigorta desteği sağladı. 2.500’ü aşkın ihracatçıya ise kefaletle 13 milyar liradan fazla kredi kullandırıldı.



Türk Eximbank'ın 2022 yılı çalışmalarına ve 2023 yılı hedeflerine yönelik değerlendirme yapan Ali Güney, ihracatçılara 23 şube ve 10 irtibat ofisiyle hizmet götürdüklerini kaydetti. Güney, "2022 yılı sonu itibarıyla 19,6 milyar dolar kredi ve 25,4 milyar dolar sigorta olmak üzere ihracatçılara toplamda 45 milyar dolar destek sağlamış olduk" dedi.

SİGORTA DESTEĞİ 25,4 MİLYARA ÇIKTI

 Güney, Türkiye'nin en büyük alacak sigortası kuruluşu olarak, bilhassa salgın döneminde ihracatçıların değişen koşullara ayak uydurabilmesi için, doğabilecek riskleri üstlendiklerini ve sigorta desteklerini artırdıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

 İhracatçı 13 milyar liralık kredi çekti

"2021 yılında 23,5 milyar dolar olan sigorta desteğimiz 2022'de 25,4 milyar dolara çıkmıştır. Böylece sigortanın toplam desteğimiz içindeki payı yüzde 50'den yüzde 52'ye yükselmiştir. Günümüz dış ticaret koşulları ve ihracatçılarımızın ihtiyaçları göz önüne alınarak, sigortanın toplam destek içindeki payının artırılması planlanmaktadır."

Güney, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) reeskont kredileri çerçevesinde bu yıl uygulamaya alınan "Swap Anlaşmaları Kaynaklı Reeskont Kredisi"nin ilk işlemini Aralık 2022'de gerçekleştirdiklerini de kaydetti.

İhracatçıların daha uygun koşullarda krediye erişimini kolaylaştırmak amacıyla, teminat çeşitlendirilmesi yönünde çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerinin altını çizen Güney, "Kurucu ortağı olduğumuz İGE AŞ Mart 2021'de faaliyete alındı. İGE kefaletli kredilerimizden KOBİ ve KOBİ dışı tüm mal ve hizmet ihracatçısı firmalarımız yararlanabiliyorlar. İhracatçılarımızın yoğun ilgi gösterdiği İGE kefaleti kapsamında 2 bin 500'den fazla ihracatçımıza 13 milyar lirayı aşan kredi kullandırıldı. İGE kefaletli desteklerimiz, 2023 yılında artarak devam ettirilecek. İGE ile imzalanan yeni destek paketi çerçevesinde, ihracatçılarımıza 30 milyar lira tutarında İGE kefaletli kredi kullandırmayı hedefliyoruz." dedi.

Kampanyayı duyan şaşkınlık geçiriyor! Faizsiz 10 bin TL kredi veriyor!

SGK ve vergi borcu olanlar yaşadı! İki ay içinde af çıkabilir!

Milyonlarca ücretliye büyük şok! 15 Ocak’a yetişmiyor!

Asgari ücret desteği 4 katına yükseldi!

Milyonlarca kişi ikramiye gibi ödeme alacak!  Bakanlık 38 farklı destek ödemesi açıkladı, birinde siz de olabilirsiniz!

Borsa'ya o tarihten sonra girenler pişman olacak! Uzmanlardan uyarı geldi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön