27 / 04 / 2024

İhracatçı 13 milyar liralık kredi çekti

İhracatçı 13 milyar liralık kredi çekti

Türkiye İhracat Kredi Bankası, 2022 yılında 19,6 milyar dolar kredi ve 25,4 milyar dolar sigorta desteği sağladı. 2.500’ü aşkın ihracatçıya ise kefaletle 13 milyar liradan fazla kredi kullandırıldı.



Türkiye İhracat Kredi Bankası’ın, İhracatı Geliştirme kefaleti çerçevesinde 2 bin 500'den fazla ihracatçıya 13 milyar liradan kredi kullandırdığı açıklandı.

Türkiye İhracat Kredi Bankası’nın (Türk Eximbank) Genel Müdürü Ali Güney, yaptığı açıklamada, İhracatı Geliştirme AŞ (İGE AŞ) kefaleti çerçevesinde kullandırılan kredi miktarının 13 milyar lirayı geçtiğini belirterek, bu kredilerden 2.500’den fazla ihracatçının yararlandığını söyledi.

İhracatçı 13 milyar liralık kredi çekti

2023 YILINDA HEDEF 30 MİLYAR TL

Ali Güney, "İGE kefaletli desteklerimiz bu şekilde 2023 yılında artarak devam edecek. İGE ile imzaladığımız yeni destek paketi çerçevesinde, ihracatçılarımıza 30 milyar lira tutarında İGE kefaletli kredi kullandırımı hedeflemekteyiz" şeklinde konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön