29 / 04 / 2024

İhracatçılar sonunda patladı: TL yüzde 20-25 değer kaybetmez ise çok sayıda fabrika kapanacak!

İhracatçılar sonunda patladı: TL yüzde 20-25 değer kaybetmez ise çok sayıda fabrika kapanacak!

İhracatçılar mevcut kur seviyelerinden küresel pazarlarda rekabet şanslarının kalmadığından yakınarak Merkez Bankası’nın şirketler üzerindeki baskıya son vermesini istedi. Sektör temsilcileri rekabetçi kur için TL’nin dolar karşısında yüzde 20 ile 25 arasında değer kaybetmesi gerektiğini düşünüyor.



Ekonomi yönetimi seçim öncesinde aldığı çeşitli kararlar ile döviz kurlarındaki sert dalgalanmaları önlemeye çalışırken, dolar ve euroda sınırlı yükselişler devam ediyor. İhracatçılar ise şu an kurun bulunduğu seviyelerin yurt dışı pazarlarda rekabet açısından yeterli olmadığını daha rekabetçi kur için liranın dolar karşısında zayıflaması gerektiğini düşünüyor.

İhracatçılar sonunda patladı: TL yüzde 20-25 değer kaybetmez ise çok sayıda fabrika kapanacak!

Ege İhracatçı Birlikleri Başkanı Jak Eskinazi, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından mevcut ekonomik politikalara aynen devam edilirse çok sayıda fabrikanın kapanabileceğini ileri sürdü. İhraçatçıların mevcut döviz kurlarından uluslararası pazarlarda rekabet şansının kalmadığından yakınan Eskinazi, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) şirket üzerindeki baskıya son vermesine ilişkin çağrıda bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön