30 / 04 / 2024

İhracatçının kaybı 10 milyar doları aştı

İhracatçının kaybı 10 milyar doları aştı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, para dengesindeki düşüşün eylül ihracatına 1,8 milyar dolarlık negatif bir etki yaptığını açıkladı. Gültepe, "2022’nin son bölümüne girerken dengenin ihracatımıza olumsuz etkisi 10 milyar doları geçti" dedi.



Eylül ayı ihracat rakamlarını da yorumlayan Gültepe, "Böylece bugüne kadarki en fazla eylül ayı ihracat performansını gerçekleştirdik. İhracatımız son 9 ayda 188 milyar doları, son 12 ayda ise 252 milyar doları aştı. Son 12 ayın tamamında ise aylık bazda ihracat rekorları kırdık.

Biliyorsunuz, küresel ticarette daralma endişesi giderek büyüyor. Ekonomilerdeki olumsuz duruma rağmen elde edilen bu başarı çok daha anlam kazanıyor. Eylül ayında 15 sektörümüzün ihracatını artırdığını görüyoruz. Bu ay ilk 5 sektörümüz ise sırasıyla 2,9 milyar dolar ile kimya, 2,7 milyar dolar ile otomotiv, 1,9 milyar dolar ile hazır giyim, 1,7 milyar dolar ile çelik ve de 1,3 milyar dolarla elektrik elektronik sektörlerimiz oldu" dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön