27 / 04 / 2024

İhracatçının kaybı 10 milyar doları aştı

İhracatçının kaybı 10 milyar doları aştı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, para dengesindeki düşüşün eylül ihracatına 1,8 milyar dolarlık negatif bir etki yaptığını açıkladı. Gültepe, "2022’nin son bölümüne girerken dengenin ihracatımıza olumsuz etkisi 10 milyar doları geçti" dedi.



Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un da katıldığı Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi'nde açıklamalarda bulunan Gültepe, eylül ayında ihracatın yüzde 9,2 oranda artışla 22,6 milyar dolara ulaştığını söyledi.

Gültepe, "Euro/dolar dengesindeki değişimin negatif etkileri eylül ayında da ne yazık ki devam etti. Yılbaşında 1,15 civarında olan dengesi eylül ayında 0,96 seviyelerine kadar geriledi. Paritedeki düşüş, eylül ihracatımızda 1,8 milyar dolarlık negatif etki yaptı.

Yılın son çeyreğine girerken dengenin ihracatımıza olumsuz etkisi ise toplamda 10 milyar doları aştı. Bu kritik dönemde özellikle Euro Bölgesi'ne ihracat yapan şirketlerimizin denge riskini göz önünde bulundurarak fiyatlandırma yapmaları da büyük önem arz ediyor" şeklinde konuştu. 
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön