30 / 04 / 2024

10 milyar dolar

10 milyar dolar

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, para dengesindeki düşüşün eylül ihracatına 1,8 milyar dolarlık negatif bir etki yaptığını açıkladı. Gültepe, "2022’nin son bölümüne girerken dengenin ihracatımıza olumsuz etkisi 10 milyar doları geçti" dedi.

Ünlü ekonomist açıkladı: Merkez Bankası kuru kontrol etmek için iki ayda 10 milyar dolardan fazla sattı

Dolarda yükseliş sürerken, ünlü ekonomist Hakan Kara Merkez Bankası’nın sene başından bu yana kuru kontrol etmek için 10 milyar dolardan fazla sattığı söyledi.  Bu açıklamanın ardından seçimden sonra dolar kuru ile ilgili tahminler geldi.

Yabancılardan para en çok gayrimenkule geldi: 3.6 milyar dolar!

Türkiye'ye 2023’te gelen 10.6 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 3.6 milyar doları yabancılara satılan gayrimenkullerden geldi.  Vatandaş, “Yabancıya serbest, yerliye kota, bu kadar satış olursa ev fiyatlarının uçması normal”  diye tepki gösterdi.

İnşaatçıların Suudi Arabistan'da sözleşme hedefi 10 milyar dolar olacak

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, geçen senenin son çeyreğinde Türk inşaat sektörünün Suudi Arabistan'la 2,7 milyar dolarlık anlaşma sağladığını, bunun 10 milyar dolara çıkarılmasının amaçlandığını belirtti.

Hazine, kamu arazisi satışından 10 yılda 6 milyar dolar gelir elde etti...

2013-2023 yılları arasında hazinenin taşınmaz satışlarından 6 milyar dolar gelir elde edildiği kaydedildi. 

Mobilya sektöründe 2023 yılı ihracat hedefi 10 milyar dolar!

İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Özkan, sektörün 2023’te 8,4 milyar dolarlık ihracat yaptıklarını söyledi. Erkan, “2023’ü 10 milyar dolarlık hedefle kapatacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Hatay’daki 10 milyar dolarlık projeye Suudi Arabistan mı ortak olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Suudi Arabistan'da imzalanan enerji anlaşması nedeniyle tüm dikkatler Hatay'a çevrildi. Hatay’ın Dörtyol ilçesinde 10 milyar dolar yatırımla rafineri ve petrokimya tesisi kurulacağı ve buraya Suudi Arabistan’ın da ortak olacağı iddia edildi.

Haziran ayında dış ticaret dengesi 5,4 milyar dolar açık verdi!

Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlara göre Haziran ayı öncü dış ticaret verilerine göre, ihracat, bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 10,5 azaldı. Ayrıca aylık ihracat 20,9 milyar dolar şeklinde gerçekleşirken öncü dış ticaret dengesi 5,4 milyar dolar açık verdi.

Türkiye’nin en zengin 10 ismi belli oldu: Zirvede 5.3 milyar dolar ile İbrahim Erdemoğlu var! 

ABD merkezli dergi Forbes’in yayınladığı listeye göre Türkiye’nin en zengin 10 ismi belli oldu. Listeye göre Murat Ülker birinciliğini İbrahim Erdemoğlu'na devretti. Erdemoğlu'nun serveti 5.3 milyar dolar...

Merkez Bankası rezervleri negatif bölgede kaldı: 10 ay sonra ilk kez 100 milyar doların altına indi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) brüt ve altın rezervlerinde düşüş görülürken, net rezervleri negatif bölgede kalmayı sürdürdü. Toplam rezervler 10 ay sonra ilk defa 100 milyar doların altına indi. İşte detaylar...

Dünya Bankası’nın şaşılacak Türkiye raporu! 456 milyar dolar maliyet…

Kahramanmaraş merkez üstü olan ve 10 ilde büyük yıkıma sebebiyet veren depremin mali zararının 84 milyar dolar civarında olduğu açıklanmıştı. Bunun yanında Dünya Bankası’nın Aralık 2021’de yayımladığı raporda dikkat çeken detaylar ortaya çıktı.

2022, teknoloji devlerine yaramadı! Toplam zararları 457 milyar dolar!

Elon Musk, Jeff Bezos, Mark Zuckerberg  dahil 10 teknoloji milyarderi yılı zararla kapatıyor. Toplam 457 milyar dolar zarar ettiler.

Yurt dışı müteahhitlik sektörü 11 ayda yaklaşık 10 milyar dolarlık iş üstlendi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türk yurt dışı müteahhitlik sektörünün 2022 yılının ilk 11 aylık döneminde üstlendiği proje tutarı yaklaşık olarak 10 milyar dolar şeklinde oldu.

SON DAKİKA… Türkiye için devreye girdiler! Tam 15 milyar dolar geliyor…

Türkiye’ye 15 milyar dolar geliyor. Katar'ın Türkiye'ye 10 milyar dolara yakın yeni kaynak sağlaması için görüşmelerde son aşamaya gelindi. Kaynağın 2-3 milyar dolarlık bölümü yıl sonuna kadar gelecek. Bu hafta Suudi Arabistan da Türkiye'ye 5 milyar dolar mevduat yapılması için müzakerelerde nihai a

10 milyar dolar Haberi

10 milyar dolar

Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un da katıldığı Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi'nde açıklamalarda bulunan Gültepe, eylül ayında ihracatın yüzde 9,2 oranda artışla 22,6 milyar dolara ulaştığını söyledi.

Gültepe, "Euro/dolar dengesindeki değişimin negatif etkileri eylül ayında da ne yazık ki devam etti. Yılbaşında 1,15 civarında olan dengesi eylül ayında 0,96 seviyelerine kadar geriledi. Paritedeki düşüş, eylül ihracatımızda 1,8 milyar dolarlık negatif etki yaptı.

Yılın son çeyreğine girerken dengenin ihracatımıza olumsuz etkisi ise toplamda 10 milyar doları aştı. Bu kritik dönemde özellikle Euro Bölgesi'ne ihracat yapan şirketlerimizin denge riskini göz önünde bulundurarak fiyatlandırma yapmaları da büyük önem arz ediyor" şeklinde konuştu. 
 

Eylül ayı ihracat rakamlarını da yorumlayan Gültepe, "Böylece bugüne kadarki en fazla eylül ayı ihracat performansını gerçekleştirdik. İhracatımız son 9 ayda 188 milyar doları,...