05 / 05 / 2024

İhtiyaç sahipleri bu destek size ilaç gibi gelecek!

İhtiyaç sahipleri bu destek size ilaç gibi gelecek!

İhtiyaç sahibi vatandaşlar için devlet destek paketleri devam ediyor. Kaymakamlıkların yanı sıra e devlet üzerinden yapılan başvuru ile bu yardımlardan sizde faydalanabilirsiniz. İşte o yardımın detayları.



İhtiyaç sahipleri bu destek size ilaç gibi gelecek!

Bakanlık  ihtiyaç sahibi ailelerin yardımına  destek paketi ile koşuyor.Kömür ,elektrik ve bir çok destek paketinden sonra vatandaşın hizmetine sunulan diğer paket kira ödemeleri.Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere kira yardımıda gerçekleşiyor. Kira yardımı, dar gelirli ya da muhtaç vatandaşlarımıza kaymakamlık ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın birlikte yürütmüş olduğu işbirlik doğrultusunda sahiplerini buluyor.

KİRA YARDIMI BAŞVURU SÜRECİ

Takvim'in haberine göre, Kira yardımı maddi anlamda zorluk çeken ailelere yapılıyor. Aynı zamanda hasarlı olduğu için yıkılması gereken ya da kentsel dönüşüm projesi kapsamında olan evlerde oturanlar da bu yardımdan faydalanıyor. 2023 devlet kira yardımı başvuru şartlarındaki ortak amaç zor yaşam şartları içinde olanlara destek olmak.Yapılan bu kira yardımlarının gerekçesi  son dönemlerde yaşanan ekonomik sorunlarla beraber kiralarda olan aşırı artışlar.Özellikle büyükşehirlerde ciddi anlamda artan kiralar, devlet desteğini zorunlu kılmıştır.  Kaymakamlıkların yanı sıra yeni düzenleme ile artık e devlet üzerinden de kira desteğinden faydalanılacak. Bu süreçte izlenmesi gereken yol haritası ise şöyle; 
E devlete girilecek. 
Arama bölümüne ''kira yardımı'' yazılacak.
Açılan sayfa üzerinden kira yardımı başvurusu yapılabilinecek.

Peki yoksulluk sınırı altında yaşamaya çalışan vatandaşlar yardım paketleri için başka hangi kuruma başvurabilir? Bu başvuruyu nasıl yapabilir? Merak edilenler için detaylar haberin devamında.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön