06 / 05 / 2024

İkinci el otomobil satanlar dikkat! O kurala uymayanlara ceza geliyor...

İkinci el otomobil satanlar dikkat! O kurala uymayanlara ceza geliyor...

Gözler sıfır otomobiller için ÖTV matrah düzenlemesine çevrilmişken, ikinci el araç piyasası da yakın takipte. Yetki belgesi olmayan ve bir yıl içinde 3’ten fazla araç satan kişilere, tebligatlar gönderildi. İkinci el otomobil satışından elde edilen karın yüzde 40'ına kadar ceza kesilebilecek.



3'ten fazla 2. el araç satışı yapılmış olması 2. el motorlu araç ticareti olarak sayılıyor. Bu şekilde satış yapan kişilere cezai yaptırım için düğmeye basıldı.

TEBLİGATLAR GÖNDERİLMEYE BAŞLANDI

Kurallara uymadığı tespit edilenlere ilk tebligatlar gönderilmeye başlandı. Mali Müşavir Tolu, söz konusu kişilerin sattıkları her araçtan ne kadar kar ettiklerine ilişkin bilgilerin maliyenin elinde bulunduğunu, mükelleflerin komisyonlarda bu durum ile ilgili açıklama yapacağını söyledi.

Açıklaması yeterli görülmeyenler hakkında yasal işlem yapılacak. Geçmişe dönük vergi mükellefiyeti de tespit edilecek.

YÜZDE 40'A KADAR ÇIKAN VERGİ TARİFESİ VAR

Mali Müşavir Tolu , “Sattıkları araçlardan elde ettikleri karların tutarına göre yüzde 15'ten yüzde 40'a kadar çıkan gelir vergisi tarifesi var. Gelir vergisi ve KDV tutarının toplamı üzerinden bir kat vergi ziyaı cezası belirlenecek. Ayrıca bu kişiler mükellefiyet kaydı açtırmadıkları ve belge düzenlemedikleri için her bir belgeye yazmaları gereken tutarın yüzde 10'u tutarında da özel hususluk cezası ödeyecek" ifadelerini kullandı.

KYK borçları ne zaman siliniyor? KYK borç faizleri silinecek mi?

EYT’de kıdem tazminatı krizi! Patronlar düzenlemeyi engellemeye mi çalışıyor? İşte son durum…

Bu ilimiz adeta küçük Rusya oldu! Yabancıya konut satışında ilk sırada…


Geri Dön