30 / 04 / 2024

İkinci otomobil piyasasında Kurban Bayramı sürprizi! Fiyatlar yüzde yüz arttı

İkinci otomobil piyasasında Kurban Bayramı sürprizi! Fiyatlar yüzde yüz arttı

Türkiye'de sıfır otomobillerde en düşük rakamların 500 bin sınırına dayanması otomobil almak isteyenleri ikinci el otomobillere yönlendiriyor ancak pazarda fiyatlar neredeyse yüzde 100 arttı. İkinci el otomobil satan galericiler otomobil alabilenlerin yatırım amaçlı araç aldıklarını söyledi.



Türkiye'de aşırı artan benzin fiyatları ve Türk lirasındaki düşüş otomobil almak isteyen vatandaşların piyasada çekimser davranışlar sergilemesine neden oluyor. 

Yaz mevsimi olmasına ve Kurban Bayramı'na sayılı günler kalmasına rağmen ikinci el otomobil pazarında satışlar önceki yıllara göre oldukça düştü. Sıfır otomobillerde orta sınıf C segment sedan bir aracın fiyatı yarım milyonu aştı.

Türkiye'nin en çok ikinci el araç ilanı verilen ilan sitesinde 26 binden fazla Fiat marka ikinci el araç satışı ilanı verilirken en fazla 46 bin 951 rakamıyla Renault grubu araçlar oldu.

İkinci el otomobil piyasasında ortalama fiyatlar ise neredeyse sıfır otomobil fiyatlarıyla aynı seviyede geziyor.

İlan sitesinde 2018 model Renault Clio marka 14 bin km'de Icon paket bir araç istenen fiyatın 550 bin lira olduğu görüldü.

 İkinci otomobil piyasasında Kurban Bayramı sürprizi! Fiyatlar yüzde yüz arttı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön