05 / 05 / 2024

İktidar 66 milyar doları nerede buhar etti? Ekonomi dünyası bunu konuşuyor

İktidar 66 milyar doları nerede buhar etti? Ekonomi dünyası bunu konuşuyor

Dolar / TL geçtiğimiz günlerde yine 18 lirayı aşarken ekonomi piyasaları da iktidarın doların yukarı yönlü hareketini durdurmak için harcadığı parayı konuşuyor. Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, bu yıl toplamda 66 milyar dolar satıldığını dile getirdi.



Öte yandan Bloomberg Türkiye ve İsveç Ekonomisti Selva Baziki de konuya ilişki Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin koltuğa otrdyğu 2021 Aralık ayından 22 Temmuz tarihine kadar kontrolündeki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın dövizdeki artışın önüne geçebilmek ve Türk Lirası’nı desteklemek için 66 milyar dolarlık rezerv sattığını tahmin ettiklerini dile getirdi. Baziki, bunun üzerine bir de grafik paylaştı.

PROF. DR. ÖZGÜR DEMİRTAŞ: TÜRKİYE'DEKİ HERKESİN ONAYI ALINMALIYDI

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş da bu paylaşıma yaptığı yorumda, böyle büyük kararların Türkiye’de herkese sorulması gerektiği değerlendirmesinde bulundu.
Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik dar boğazdaki durum için “Yazık” değerlendirmesinde bulunan Özgür Demirtaş, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı.

“Yazık ki ne yazık. Türkiye’nin bu yıl ayda 10 milyar dolar sattığı düşünülüyor. Bu yıl toplam 66 milyar dolar satılmış. Bu tip mega kararlar için Türkiye’deki herkesin onayı alınmalıydı! Çok yazık. Bu para Türkiye’nin IMF’den alacağı paranın bile kat kat fazlası” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön