02 / 05 / 2024

İktidar ve BİM arasındaki kavga borsaya yansıdı, hisseler çakıldı, piyasa değeri eridi

İktidar ve BİM arasındaki kavga borsaya yansıdı, hisseler çakıldı, piyasa değeri eridi

Borsa İstanbul'da işlem gören BİM hisseleri yüzde 6'dan fazla düyerken şirketin piyasa değeri de büyük bir erime yaşandı. BİM'in patronunun iktidar paydaşlarıyla yaşadığı tartışma sonrasında sosyal medyada da boykot çağrıları yapılmıştı.



Zincir marketlerle iktidar paydaşları arasında başlayan kavga borsaya da yansıdı. BİM'in hisseleri haftanın son gününde borsada yüzde 6,11 oranında değer kaybederek 123,000 liraya düşerken hisse senediyle işlem hacmi 2.302.829.228,70 TL olarak gerçekleşirken BİM'in piyasa değeri ise 74.685.600.000,00 TL'ye geriledi.

KASIMDA ZİRVEYİ GÖRMÜŞTÜ

Kasım ayında 146 lira olan BİM hisseleri 123 liraya geriledi. BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç'ın MHP ile girdiği polemiğin faturası borsada kesildi. Kasım ayında 146 TL ile zirveyi gören BİM hisseleri yaşanan tartışma sonrası bugün yüzde yüzde 6'dan fazla düşerek 123 lira seviyelerine indi. BİM'in piyasa değeri milyonlarca lira eridi.

TARTIŞMA NASIL BAŞLADI?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında fiyat artışlarından zincir marketleri sorumlu tutmuş ve FETÖ bağlantılarının araştırılmasını istemişti. Ardından Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı ve BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, Bahçeli'nin FETÖ çıkışına yanıt vermişti. "FETÖ örgütü ile bizi tehdit eden parti liderlerine söyleyeceklerimiz var" diyen Aykaç, "Bu ülkenin güzel insanları sizlerin yalanlarına hiçbir şekilde itibar etmediler" ifadesini kullanmıştı.

"İKTİDARI DÜŞÜRME PLANLARI YAPIYORLAR"

Ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da sosyal medya paylaşımlarıyla kavgayı kızıştırdı ve zincir marketleri halkı kaosa sürükleyerek iktidarı düşürme planları yapmakla suçladı. Yalçın, Aykaç'a "ahlaksız", "edepsiz", "hortumcu" gibi sıfatlar kullanarak "Halkın sırtına kene gibi yapıştıkları vatandaşın kanını emen asalaklar, bundan böyle MHP'yi karşılarında bulacak" ifadelerini kullanmıştı.

HİSSELER ÇAKILDI PİYASA DEĞERİ ERİDİ

BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç'ın MHP ile girdiği polemik, Borsa İstanbul'da işlem gören BİM'in hisselerine darbe indirdi. 7 Kasım 2022'de 146 TL ile zirveyi gören BİM hisseleri yaşanan tartışma sonrası bugün yüzde 6'dan fazla düştü. Borsa İstanbul'da işlem gören diğer zincir marketlerden Şok Marketler ve Migros'un hisselerinde de düşüş yaşandı. Migros hisseleri yüzde 4'ten fazla, Şok hisseleri ise yüzde 3'ten fazla düştü.

Zincir marketlerle siyaset arasında ipler yay gibi gerildi. MHP'den BİM'in patronuna çok ama çok sert sözler...

BİM yönetiminden zincir market eleştirilerine yanıt!

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön