19 / 05 / 2024

İktidardan sınır ötesi harekat hazırlığı Ekonomi ibreleri ne gösteriyor?

İktidardan sınır ötesi harekat hazırlığı Ekonomi ibreleri ne gösteriyor?

Türkiye adeta ekonomik bir buhran yaşarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı sonra sınır ötesi harekat sinyali vermesi piyasalarda tedirginliğe yol açtı. Suriye hattında uzun süreli bir müdahalenin Türkiye’nin risk değerlerini tamamen tepetaklak etmesi kaçınılmaz olur…



Kurda yaşanan son yükseliş ile birlikte enflasyonun yüzde 80-90’lara çıkması öngörülüyor. 

Dolar/TL gün içerisinde 16,46 aralığını gördü ve bir önceki işlem gününe göre yüzde 0,3 düşüşle 16,31 seviyesinden kapattı. 

Suriye’de uzun sürebilecek bir operasyonun doğuracağı riskler, enflasyona endeksli borçlanma stratejisine yönelik belirsizlikler nedeniyle risklerin hepsi yukarı yönlü. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön